Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem Wam przedstawić moją bm którą zakpiłem dnia 5 września br. za 13 banknotów 100zł i 4 banknoty 50zł ;D w tym pół baku benzyny co w dzisiejszych czasach również przelicza się na złotówki ^^

specyfikacje techniczne:

S199A AUSSTATTUNG BLEIHALTIGER KRAFTSTOFF Brak katalizatora

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S235A ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S303A INNENRAUMSCHUTZ/NEIGUNGSALARMG Ochrona wnętrza z czujn. alarm. nachyl.

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE Wskaźnik temperatury zewn.

S687A RADIOVORBEREITUNG Instalacja radiowa

S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety

S817A MOTORAUSLEGUNG ROZ 91 Silnik zaprojekt. na 91 oktan

S860A SEITLICHE BLINKLEUCHTEN VORN Lampa kierunkowskazu dodatkowego

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S899A EXPORT-FAHRZEUG optyczne podawanie sygnałów do DWA

S975 SCHMUTZFAENGER HINTEN

silnik m50b25 + podtlenek lpg(sekwencja) SIŁA!! ^^

kolor nadwozia tizianrot(315)

ze względu na przetarte przednie siedzenia zostały one wywalone i wsadzone od e60

na budziku przejechane ponad 360k km i nadal odpala i jedzie

Niestety machina nie była w stanie idealnym a nawet b.dobrym zwłaszcza blachordza tzn przez przednie błotniki czyt. w dziurach można było ujrzeć jaki kolor mają sprężyny czyli szarawo czarne z dodatkiem pokrywy błota, następnym szczegółem blacharskim były progi dzięki którym niestety ale podniesienie samochodu za pomocą lewarka było niemożliwością, kolejną rzeczą wielostrefowa klimatyzacja pod nogami kierowcy i pasażera, oraz otwierająca sie klapka paliwa ponieważ zatrzask prawdopodobnie odleciał lub wyparował razem z kawałkiem blachy znajdującej się tam kiedyś mimo woli i chęci nikomu nie chciało się tego naprawiać bo jeździć jeździła choć nie wyglądała niestety nie udokumentowane jest "odciążenie" samochodu z powodu leku przed tym że klisza w aparacie pęknie przy próbie robienia zdjęć, więc zdjęcie zostało zrobione w pięknych krajobrazach za pomocą mało pikselowego aparatu dzięki którym piękne zjawiska zachodzącej rdzy nie zostały ujęte

oto zdjęcia zaraz po kupnie zdrapki:

http://www.fotoszok.pl/upload/b32ed731.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/9457190e.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/028df0e3.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/875e05da.jpg

niedługo po zakupie nastąpiła wielka tragedia, ponieważ jakimś dziwnym trafem bm o mało nie staneła w płomieniach i właśnie nikt nie wie dlaczego tak bardzo rura wydechowa pod lewarkiem biegów rozgrzała się tak że zaczeło się jarać wygłuszenie pod podłogą, małym wyjaśnieniem może być to że dużo dymu wydobywało się spod tylnych opon i dlatego dziwnym zjawiskiem od opony zaczeło się dymić pod lewarkiem ;> nooo ale mniejsza z tym wszystko zostało naprawione, zakonserwowane i wgl brakuje tylko wygłuszenie wkoło lewarka, ale teraz słychać jakże ten super sportowy odgłos ryku r6 w okolicach lewarka zmiany biegów robi większą furore niż naklejanie emblematu ///M na tylnej klapie no może dwa emblematy ///M już robią większy respect wkońcu nie każdy może sobie pozwolić na magiczne ///W czyt. Wieś-pakiet

Po złożeniu bm nadano nową ksywe czyli CZERWONA ZAPALNICZKA jakże to pasuje do tego auta.

Mało co mineło i nagle zima zaskoczyła polskich drogowców no i pierwszy śnieg, pierwszy bok(no żartuje nie pierwszy, bo drugi) i nagle jakże śliski okazał się jeden z drifto zakrętów na polskiej wsi mimo próby opanowania samochodu i robienia kilku kontr niestety fizyka wygrała i zatrzymała się na niewinnej sosence

http://www.fotoszok.pl/upload/ca635a22.jpg

Po ambitnym przemyśleniu nastały nowe plany czyli wyklepanie pozostałości po sosnce i walka z rdzą więc progi zostały wymienione, podłoga załatana, a błotniki zostały zapożyczone od młodszej siostry. Chęć zaistnienia w tłumie bm "lekko" wyróżnia się od innych samochodów czyli sportowa, czarna, matowa pokrywa silnika dodaje "sportowego" i agresywnego wyglądu( mat dlatego bo mi się podoba mimo częstego zjawiska "tjuningu") jeden błotnik poszedł w stickery co zmienia ksywe CZERWONEJ ZAPALNICZKI na CZERWONĄ ZDRAPKE drugi błotnik miał iść w rat tyle że inteligentny sprzedawca w sklepie lakierniczym nie wiedział jak wygląda kolor rdzy.. tak więc wyszło tak jak widać. Przedni zderzak poszedł w sportową okleine carbonową prosto z allegro. Wiem że zostane mocno skrytykowany za szpecenie samochodu ale niestety samochód jest mi potrzebny na codzień i naprawa elementów zardzewiałych jak i też po stłuczkowych musiała być naprawiona w miare szybko dokładnie i z powodu braku funduszy tanio tanio i jeszcze raz tanio. Na wiosne planuje załatać wkoło wlewu paliwa zrobić zawieszenie bo lekko stuka reszta jak narazie bez zastrzezeń.

http://www.fotoszok.pl/upload/625c2faf.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/3d2deab1.jpg

Jak narazie to poszukuje

zderzak tył

zamek maski

i znalezienie usterki w nieprawidłowym działaniu silnika na benzynie

w aucie jak narazie zostało wymienione

płyny eksploatacyjne

pasek alternatora

pasek klimy

kilka żarówek

opony zimowe

kilkanaście kabli w wiązce biegnącej z kabiny do komory silnika

mimo tego co zrobiłem z tym samochodem i jak on wygląda czekam na pochwały i na krytyke, a może coś ktoś mi poradzi co jeszcze można dokleić, a moze co odkleić. W-pakiet, niebieskie diody, stożek oraz ryczący wydech, tak aby nie było słychać co się tłucze i co puka wszystko jest oczywiście w planach...nie do zrealizowania.

Opublikowano

Pierwszy!!! :think:

To może jak masz się nią bawić to wypruć środek, dyfer elektro szpera 100%,i wio choć nie popieram takowego traktowania aut które podchodzą pod klasyki bo to profanacja.O ile się dobrze doczytałem to miałeś w niej fotele przednie sportsize?

I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano

Myślałem ,ze mój samochód jest w kiepskim stanie blacharskim ale jak przeczytałem Twój opis i zobaczyłem foty, od razu uśmiech od ucha do ucha! NIE JEST TAK ŹLE!! Czytając opis musiałem tak przewijać by nie widzieć foty z prawym błotnikiem xD nie pozwala mi się skupić na tekście - mistrzostwo! Jeszcze dużo roboty przed Tobą, ale abyś nie głupiał bo nie jedna sosenka Cie jeszcze zaskoczy ;]

Samochód oszpecony na maxa ;] przynajmniej wielokolorowy, nie mogłeś kupić machy, błotników i zderzaka w jednym kolorze? lepiej by to już wyglądało.. ale jak na 1500zł i tak wygląda bajecznie ;]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
spoko opis,auto po naprawach też będzie spoko, życzę powodzenia w naprawach i modach ;)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

no 100% szpery to ja nie wstawię, bo każdy zakręt skończy się na sosence ;D

nie wiem jakie były wcześniej fotele, bo z tymi od e60 kupiłem

a co do samochodu to ma być dupowóz, czyli w trasę, w trasę i jeszcze raz w trasę, a mimo szpecenie auta, to i tak więcej ludzi ogląda się, niż jakbym miał, założyć rurę ryczącą od parnika, tak że wszystkie konie spierdzieliłyby mi przez tą rurę, a tak jest jedna wąska dwururka, z której wydobywają się tylko spaliny, a co do kupna maski, błotników, zderzaków w kolorze, to wątpię czy za 300zł to wszystko kupiłbym, tym bardziej, że owszem szukałem, ale niczego takiego w moich okolicach nie ma, a jeżdżenie po części na drugi koniec polski, w czym samo paliwo wyszłoby tyle samo co części, więc mija się to z celem.

ale czekam na więcej opinii ;)

Opublikowano
Nie no właśnie siedze i sie wkurzam bo moja e34 nie chce zapalić bo kicha i pluje, chyba kaszel dostała, tak czytam ten opis i naprawde wielki szacun ;D Fura jest the best, na pewno się bardziej oglądają niż za nowym bentleyem. hehe No ale Twoja przynajmniej jeździ ;D
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
problem odpalania na benzynie rozwiązany, wziąłem to w swoje ręce i zacząłem prace od początku czyli od baku i tu oświeciło mnie, zapchany filtr paliwa w baku tzn to sito, założone nowe i kręci jak zła, tyle że teraz coś w moście mi ukręciła i stoi w zaspie do rozstopów ;(
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

ponad 80% planów zrealizowanych ;)

http://images50.fotosik.pl/1969/8b6d58156b4b59begen.jpg

Opublikowano
Ja nie wiem co nie czytam postu to każdy ze ma problem z odpalaniem, ja do swojego siadam nawet gazu nie dotykam przekręcam kluczyk i działa i nie ma innego wyjścia..

w instrukcji piszą ze nie wolno dodawac gazu przy odpalaniu. ona juz sama robie sobie "przygazowke"

Profesjonalna modyfikacja oraz regeneracja reflektorów BMW + sklep xenon

htps://web.facebook.com/proretrofit/ Zapraszam !

Opublikowano
mam pytanie czy warto ciąć sprężyny bo mam zamiar zrobić tzw klina czyli przód w dół i nie chce sportowych sprężyn które obniżą ale i utwardza wolałbym żeby twardość zawieszenia została ale żeby lekko niżej stał przód ok -2 max -5cm