Skocz do zawartości

520i Podgrzewanie tylnej szyby.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No tak wiec... zaczęła sie zmina i zaparowane szyby.. Po włączeniu przycisku podgrzewania tylnej szyby zapala się lampeczka i git.. ale szyba nie odpuszcza ani szron ani para z niej nie schodzi.. po jakimś czasie kontrolka się wyłącza... jaka może byc przyczyna? Wiem ze kable pasowało bys sprawdzić.. Ale może to jest jakaś wada która często występuje w tych modelach?
Opublikowano
Jak bezpiecznik pod kanapa caly to zdejmij boczki tylne i zobacz czy wogole tam prąd dochodzi.
Opublikowano
Ja miałem tak samo - lampka się paliła , a szyba nie grzała. Okazało się że jest przepalony bezpiecznik pod kanapą. Musisz popatrzeć , czy jakiś nie jest do wymiany.
Opublikowano
Bezpiecznik jest pod kanapa za kierowca, 30A chyba, albo 25A.
Opublikowano
pod kanapa masz trzy bezpieczniki 30A (zielone) i dwa 7,5A (brazowe)
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano
A ja ze swojej strony polecam wymienić filtr kabinowy i problemy z parowaniem szyb się skończą. U mnie nawiew chodzi na 1. biegu 90% czasu i grzania szyb wcale nie muszę używać :)
Opublikowano
  • Autor
Kabinówka ze do wymiany to wiem, ale wezmę sie za to już na wiosnę. http://img525.imageshack.us/img525/1033/zdjcie1034i.jpg tu foto bezpieczników za kierowcą od strony drzwi robione.. tego zielonego brakuje jednego.. może wiecie od czego to? Bo reszta jest ok nie popalone