Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie bardzo mi wychodzi pobranie tych map nie mam szybkiego internetu i mam pytanie czy mógłby ktos mi to nagrac i wyslac za pobraniem ?? Jeżeli jest ktos zainteresowany to proszę o kontakt 697149610 lub pisac na priv. Napewno się dogadamy oczywiscie odpłatnie...
  • Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nagrywasz obraz płyty, poczytaj ten temat, jest tutaj wszystko napisane.

Juz ogarnięte :)

Tylko pytanko mam kolejne, wkładam ta płytę z navi i mi monitor gaśnie i po chwili się zapala ponownie... jaka może być tego przyczyna?

I jeszcze jedno, wkładam DVD 2 wpisuje adres do Polski (mieszkam za granica) wszystko okej, ale jak chce by mnie kierowało to nie idzie? to np jak będę jechał do PL to muszę w DVD 1 wpisać np Frankfurt by dojechać do granicy a jak minę granice włożyć DVD 2 i wtedy wpisać adres pod który jadę w PL?

Nie wiem czy to normalne, temu wole was spytać o porady. Dzieki :)

Opublikowano

Hej

Jeśli Państwo z którego jedziesz znajduje się na innej płycie niż to do którego chcesz dojechać zawsze prowadzenie wygląda w ten sposób, ze musisz włożyć płytę z aktualnym krajem

a po dojechaniu do granicy ( koniec obszaru prowadzania z aktualnej płyty ) system poprosi o włożenie kolejnej właściwej dla danego obszaru prowadzenia, jest to normalne w systemie CCC.

Pozdrawiam

Opublikowano
Rozumiem, tylko ze jak jezdze na DVD 1 i np w danym momencie chcialbym jechac do PL wchodzac w navi nie ma Polski w calej liscie panstw dopiero jak wloze DVD 2 to jest... Moze temu tez ze DVD 1 mam ori z 2007 a DVD 2 sciagniete stad i 2013 ??
Opublikowano
te pliki trzeba rozpakowywac po kolei czy objetnie. caly czas pyta mi sie komp o jakies haslo. nie moge otworzyc tego 1 linka z okna czwartego. ktos moze pomoc skad mam to sciągnać.

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

Koledzy - pytanie trochę z innej beczki.

Gdzie znajde mape litwy do nawigacji business?

Mam e60 2003r.

Widze, ze plytka na europe wschodnia tego kraju nie wspiera. Moze lapie ja jakas wersja RU?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam wielką prośbę, jakby ktoś dał rade nagrać płytki z mapami 2013 do businessa i wysłać za opłatą oczywiśie to bardzo porszę o szybki kontakt. Pilne !
Opublikowano

Pobrałem DVD2 z mapą Euopy Wschodniej, nagrałem płytę Verbtaim DVD+R z prędkością 2,4x i niestety płyta nie działa:

"Medium cannot be read".

Ma znaczenie jakie pliki wrzuciłem na płytę? Tzn. wrzuciłem po prostu folder z plikami:

Buss_2013_DVD2:

- KN114EUX18T01.mds

- KN114EUX18T01.mdf

- Buss_frontih.jpg

- Buss_front2.jpg

- Buss_dvd2e.jpg

PS. Na pewno ta mapa jest odpowiednia do mojej navi.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mój błąd. Należy nagrać jako obraz jeden plik (największy).

Dzięki kolego bo nikt inny wcześniej tego wyraźnie nie napisał.

Montujecie największy plik w jakimś emulatorze płyt (np. VirtualClone Drive) i w Nero Burning Rom używacie opcji 'Copy DVD'. To wszystko, śmiga aż miło. Pozdro!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
hej, mam jeszcze problem, nagrałem DVD2, wybieram POLAND, wpisuję miasto, ulicę ale po wybraniu pojawia się komunikat ADDRESS NOT ON DVD! co z tym fantem?
Opublikowano
Witam. Ściągnąłem właśnie DVD 2 z pliku torrent podanego parę postów niżej, wszystko działa jak należy, są duże uaktualnienia w stosunku do mojego miasta np nowe ronda :D Pozdrawiam i dziękuję :P
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

witam

wysypał mi się stary komp , na nowym laptopie mam Win 8 i nic mi nie działa.. :(((

czy ktoś z forum, komu to działa mógłby nagrac mi płytkę z navi business 2013 za odpłatnością uwzględniajacą nieprzespane noce przy ściąganiu :D

i mi przesłać ?

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Przejrzałem cały wątek i mam jedno pytanie bo nie do końca rozumiem. Na wypalonej płycie ma być tylko jeden plik obrazu z rozszerzeniem .mdf, czy kilka plików, które znajdują się w obrazie?. Poprostu czy przy wypalaniu mam najpierw zamontować ten obraz i skopiować tylko te pliki w nim znajdujące się? Z Góry dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dokładnie tak . To co jest w obrazie płyty nagraj na dvd .
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
hej, mam jeszcze problem, nagrałem DVD2, wybieram POLAND, wpisuję miasto, ulicę ale po wybraniu pojawia się komunikat ADDRESS NOT ON DVD! co z tym fantem?

Dolaczam sie dopytania kolegi - tez mam komunikat ADDRESS NOT FOUND ON DVD.

Jak wklepie cos innego to czasem zatrybi, ale w wiekszosci adresow jest lipa.

Pomoze ktos ??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Stawiam na wadliwie nagraną płytę .

Też tak miałem i nagrałem sam obraz tej płyty zamontowany w Alcoholu trzeba zaznaczyć wszystkie składniki , które się wyświetlą po otworzeniu pliku z obrazem. Najniższa prędkość i zamykać sesję . Wszystko śmiga bez problemu .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Wlasnie ja tez nagralem na najmniejszej predkosci i lipa.

Dzwonilem do specow od NAVI i mowia, ze jak ma sie ORI NAVI Business to trzeba najpierw zaktualizowac soft do nowszego i dopiero pozniej cieszyc sie nawigacja strzalkowa :x

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
To jest mapa do wersji przed liftem u mnie z 2006 r. ( zwykła biznes z małym ekranem i Idrive z jednym przyciskiem menu ) chodzi . Aktualizacji nie robiłem ( po niej ekran jest innego koloru ) Może do tej wersji z dodatkową opcją mapy 2d nie podchodzi .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdziłem jeszcze raz plytkei problem jest taki, ze navi ma tylko problem z wyszukaniem miast na mapie Polski - Czechy, Chorwacja itp wszystko wklepie i jest OK.

Tylko i wylacznie na Polsce jest problem - wbijam Poznan i mam komunikat - Adress not found on DVD, inna jakas dziura jest odnajdywana.

O co kaman ??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789