Skocz do zawartości

bmw stukot silnika 4 wtryskiwacze nowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam znalazlem problem kopcenia i wiekszego spalania w mojej e46 okazalo sie ze nr seryjne wtryskow nie naleza od tego modelu i dlatego nie wspolpracuja z komputerem w bosch serwis wymienili mi wszystkie wtryskiwacze 450 od sztuki powiedzieli ze zostaje tylko obudowa caly srodek jest nowy co sie okazalo auto przestalo kopcic i mniej palic ale przy przyspieszaniu slychac stukanie metaliczne od 1,8 tys do 4 tys obrotow auto nie traci mocy wszystko jest ok oprocz stukania wedlug nich jest to spalanie stukowe albo spalanie detonacyjne a wina tego stukania jest za mocny program gdyz auto jest podciagniete na 185 km i poprostu czegos jest za duzo jakiegos cisnienia paliwa itp . twierdzili ze jak wgrali orginalne oprogramowanie to wszystko bylo ok choc nie bylo mnie przy tym i nie slyszalem tego czy jest ok chcieli 600 zl za orginalny program wiec sie nie zgodzilem gdyz mam swoj orginalny program od bmw z przed chipa ktory zostal sprawdzony i jest w 100% seryjny wrocilem do domu z autem wgralem orginalny program co sie okazalo stukanie sie wgle nie zmienilo wszystko bylo identycznie( mimo tego ja mnie zapewniali ze wszystkie parametry spadna i stukania nie powinno juz byc) kazali mi w poniedzialek przyjechac z orginalnym programem i to sprawdza teraz takie pytanie do was czy wiecie co to moze byc zebym sie nie dal nabrac
Opublikowano
witam znalazlem problem kopcenia i wiekszego spalania w mojej e46 okazalo sie ze nr seryjne wtryskow nie naleza od tego modelu i dlatego nie wspolpracuja z komputerem w bosch serwis wymienili mi wszystkie wtryskiwacze 450 od sztuki powiedzieli ze zostaje tylko obudowa caly srodek jest nowy co sie okazalo auto przestalo kopcic i mniej palic ale przy przyspieszaniu slychac stukanie metaliczne od 1,8 tys do 4 tys obrotow auto nie traci mocy wszystko jest ok oprocz stukania wedlug nich jest to spalanie stukowe albo spalanie detonacyjne a wina tego stukania jest za mocny program gdyz auto jest podciagniete na 185 km i poprostu czegos jest za duzo jakiegos cisnienia paliwa itp . twierdzili ze jak wgrali orginalne oprogramowanie to wszystko bylo ok choc nie bylo mnie przy tym i nie slyszalem tego czy jest ok chcieli 600 zl za orginalny program wiec sie nie zgodzilem gdyz mam swoj orginalny program od bmw z przed chipa ktory zostal sprawdzony i jest w 100% seryjny wrocilem do domu z autem wgralem orginalny program co sie okazalo stukanie sie wgle nie zmienilo wszystko bylo identycznie( mimo tego ja mnie zapewniali ze wszystkie parametry spadna i stukania nie powinno juz byc) kazali mi w poniedzialek przyjechac z orginalnym programem i to sprawdza teraz takie pytanie do was czy wiecie co to moze byc zebym sie nie dal nabrac

źle zrobione wtryskiwacze , wgraj ori program i jedź niech robią , kazdy serwis jak słyszy że soft jest nie oryginalny to zrzuca odrazu winę na modyfikację ... ostatnio znajomy przyjechał z 6 sztukami NOWYCH wtrysków z Boscha na kodowanie i też jeden był do wymiany ponieważ cykał ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
moge na tym jezdzic ? jest to metaliczny dzwiek nic sie nie stanie ?

no nic ale możesz tłoki tylko uszkodzić, jeżeli bardzo mocno leją to turbo może też dostać bo będzie zbyt wysoka temperatura spalin, katalizatory jeżeli masz itp... :(

Opublikowano

Jedyne co można powiedzieć to:

ILE W TYM KRAJU SKURWIELSTWA TO JA NIE MOGĘ... :x

wszędzie próbują oszukiwać :evil:

Kłamią w żywe oczy...

Ja nie wiem, jedyny sposób to wprowadzić ciężkie egzaminy państwowe i licencje na prowadzenie warsztatu z możliwością jej utraty.

To co się dzieje na rynku to po prostu jakaś masakra.

CHIPTUNING BMW ŁÓDŹ > STROJENIA INDYWDUALNE > TEL 794-053-715

ZAPRASZAMY NA MODYFIKACJE WSZYSTKIE MODELE BMW

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

http://www.tc-performance.eu/app/uploads/2019/01/15/chiptuning-bmw-g-seria-2-e1547559341957.jpg

https://www.facebook.com/TeCePERFORMANCE -> ODWIEDŹ NASZ FANPAGE!

Opublikowano
cykanie to wina wtryskow, ten typ tak ma i jedynie wymiana na inne wtryski moze usunac ten objaw.

ten typ tak ma troche tego nie rozumiem zalozyli nowe wtryski i stuka dla mnie to proprostu oni cos za przeproszeniem zjeb.... a cykanie , stukanie to objaw ich niedokladnej roboty czy sie nie myle ?

Opublikowano
zauważ że najczęsciej @ nowy @ wtrysk wcale nie jest nowy ... to tak samo jak kupujesz pompe wtryskową " nową " a tak naprawde jest ona regenerowana w autoryzowanym serwisie Boscha ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/