Skocz do zawartości

E39 Rezerwa mimo 15 l benzyny w baku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, gdy zapaliła sie rezerwa podjechałem na stacje i zalałem 15 l benzyny ale wskazówka w ogole się nie ruszyła, wcześniej i do teraz żadnych problemów z jazdą (czasami) na rezerwie. Co to może być ? Pływak ?
Opublikowano
heh miałem ostatnio podobnie. kanape sciagnałem z tyłu i wyciągnałem po czym włożyłem wtyczke z pompy są tam 2 i wskażnik poszybował w góre. te auta są dziwaczne.aczkolwiek nadal mam po następnym tankowaniu to samo wskazówka nie idzie w góre jutro tam zajrze wtyczka zaśniedziała albo co .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ktoś nieogarnięty grzebał kiedyś w baku, to przy wkładaniu pływaków mógł coś uszkodzić.

U mnie oszukiwał zacinający się prawy pływak, wymieniłem na używkę i po problemie.

Jak będziesz zmuszony wyciągać pływaki (w sensie że kostka okaże się sprawna), to do sprawdzenia proponuję odpalić test 6 albo 7 (nie pamiętam) na zegarach, tam jest podgląd wskazań obu pływaków, i wtedy ruszasz pływakiem i obserwujesz jak zmieniają się wskazania na wyświetlaczu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy poszukać, było wiele razy. :search: :mad2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Panowie moglby mi ktos wskazac numer bezpiecznika plywaka? Nigdzie nie moge znalezc a od trgo powinienem zaczac :D

Edit wlasnie sprawdzilem wtyczke za pasazerem i o ile we wtyczce od stony pompki paliwa jest ok to od plywaka nie dziala jedno wejscie czyli plus albo minus i tu jest chyba przyczyna, jak myslicie ?

Ucialem bialy kabel przy samej kanapie i dalej nie daje pradu.. Skoro kanapa to jego koniec to gdzie znajdee poczatek albo polowe?

Opublikowano

Panowie przypomnialo mi sie ze przy wymianie przewodu elastycznego hamulcowego w tylnym prawym kole podczas odkrecania go urwał sie jakis kabelek , prawdopodobnie jakis czujnik, przewod sie urwał i w ogole odlaczyl i zapomnialem to zlutowac i podlaczyc, czy to moze byc to ?

wyczytalem ze prawy tylny czujnik jest odpowiedzialny za wskaznik paliwa.