Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kolega kilka dni temu wpadł w dziurę w wyniku czego narobił sobie troszkę bałaganu. . . Wystrzeliła kurtyna oraz poduszka boczna od strony kierowcy. Zamontowaliśmy nową kurtynę oraz nową poduszkę boczną. W pamięci pozostaje taki błąd:

RESULT: 1 errors in error memory !

-------------------------------------------------------------

5 Zuendkreis ZK4 / Seitenairbag vorne links

Error frequency : 1

Fehler aktuell vorhanden Widerstand zu klein Fehler nicht sporadisch

=============================================================

Zanim założyłem ten temat przeszukałem trochę internet, jednak takiego problemu nie znalazłem. Podejrzewaliśmy napinacz pasów, chociaż nie wystrzelił wymieniliśmy na inny. Dziś podłożyliśmy inny czujnik uderzenia bocznego i nadal to samo. Czy możliwe, że uszkodził się główny sensor? Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Dodam, że przed feralną dziurą i uruchomieniem tych dwóch poduch było wszystko jak należy.

Zrobiłem też test poduszek INPĄ. Oto wynik.

http://zapodaj.net/6d2ebf243bc27.jpg.html

http://zapodaj.net/814aae4cf822d.jpg.html

Opublikowano
przecież masz napisane po niemiecku której poduszki dotyczy bład. Gdzie tam masz coś o napinaczu. Lewa boczna przednia poduszka. Może kupiliście uszkodzoną poduszkę. Proponuje zrobić podmiane z poduszką ze sprawnego auta, zobaczyć kostki etc czy coś się nie uszkodziło
szukam
Opublikowano

Wygląda na całą, ale może faktycznie jest coś z nią nie tak w końcu używka. Jutro podłożymy poduszkę z mojego auta i zobaczymy. Nie znam niemieckiego, a jedyne co znalazłem to spis kodów błędów poduszek z E46 w którym było napisane, że błąd ten oznacza "Napinacz pasa kierowcy - usterka w obwodzie" i tym się sugerowałem. Jutro napiszę co i jak, dzięki za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam Dawid.

Opublikowano
Znam doskonale, ale po prostu nie pomyślałem w ten sposób, tylko skupiłem się na samym kodzie, jak widać w ogóle nie potrzebne. ;)
Opublikowano
Dziś podłożyliśmy poduszkę z mojego auta i nadal to samo. Ten sam błąd. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Możliwe, że uszkodził się główny sensor i wyrzuca akurat taki błąd?
Opublikowano
Caly modul Airbegu trzeba wymienic, uzywka za okolo 50-100 zl. (numery sie musza zgadzac) modul znajduje sie kolo lewarka zmiany biegow.
Opublikowano
Instalacja?

Przewód i kostka od bocznej są w porządku.

Caly modul Airbegu trzeba wymienic, uzywka za okolo 50-100 zl. (numery sie musza zgadzac) modul znajduje sie kolo lewarka zmiany biegow.

Dziwne, że główny sensor padł przy wystrzale kurtyny i bocznej, ale wszystko możliwe. Sensor da radę naprawić? Pytam, ponieważ małe jest prawdopodobieństwo, że kupię sprawną używkę . . .

• 1 rok później...
Opublikowano

Pytanko, gdzie znajduje się ten główny moduł w kombiku po lifcie ?

Edit, troszeczke poczytałem i jestem prawie pewien ze to sensor boczny. Poduszka w drzwiach jest wymieniona, ale błąd jest, którego nie da się skasować. Ktoś wie, gdzie dokładnie znajduję się ten moduł ?

Sprzedam: