Skocz do zawartości

Bmw e39 535 jak wyjac z auta podsufitke sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Pytanie moze smieszne,ale nie chce niczego uszkodzic. Auto to sedan,fotele z tylu nie sa skladane wiec odpada bagaznik i zastanawiam sie jak wyciagnac podsufitke z auta na zewnatrz bez polamania jej gdziekolwiek,bo musi tam potem wrocic cala. Czy da sie ja nagiac tak by wyszla drzwiami z tylu? Wiecie auto ma swoj wiek do tego jest szyberdach co dodatkowo oslabia ja z przodu,a szyby nie mam zamiaru wycinac.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słyszałem że podobno w e39 sedan trzeba wycinać szybę i przez szybę wyjmować, bo inaczej łatwo połamać, ale na 100% pewny nie jestem.
Opublikowano
W jedynce (E87) nieraz wyciagalem i z powrotem przez przednie drzwi,oparcia przednich foteli polozone.Wiec sprobuj tak,trzeba bylo ja troche nagiac ,ale nic sie jej nie stało.
Opublikowano

Są wariaty, którzy tylko kładą fotel pasażera i podsuwają na maksa do przodu.

Później wyjmują delikatnie przez drzwi lewe tylne.

• 5 lat później...
Opublikowano
Potwierdzam. Trzeba wyszarpnac tylne siedzisko, cofnąć max i położyć przednie fotele do konca i wyciągać tyłem. Wyciaga się bez problemu. Problematyczne jest demontowanie słupków przód tył ponieważ są z bardzo kruchego plastiku. Tylne słupki trzeba cofnac na zaczepach i dopiero wtedy próbować wyciągać. Przednich nie demontowalem nawet i bocznych też nie bo nie chce nic pourywac. Właśnie walczę z tym tematem... :|
Opublikowano
ja na szrocie się dowiadywałem to oni żeby zrobić to na spokojnie odkręcają fotele przód i wyjmują kanapę. Dopiero wyjmują podsufitkę. Robią to tylko przy m pakiecie i z nietypowymi kolorami. Resztę tną bo to się nie sprzedaje.
Opublikowano
Na szrocie auto i tak idzie do kompletnej rozbiórki. Podsufitka to gabaryt, do tego delikatny i nie kazdy chce sie bawic w wysylanie tego za 100-150zlotych. No ale jak juz ci sie material zacznie odklejac to najczesciej juz nie ma rady, trzeba kupic, bo podklejenie nic nie daje a klejenie nowej tkaniny zakupionej na stary dach nie ma sensu bo ciezko znalezc taki sam material (sloneczek nie obkleisz i beda sie odznaczac, ze sa w innym materiale) A szukanie podsufitki to tez zabawa... swiatelka, otwory, odcien, stan, szyberdach, bez szyberdachu, make up, bez... Sam ja wyciagnalem, sposobem opisanym powyzej, jutro (dzis wlasciwie) mam zamiar zalzyc nowa takze sam :mrgreen: