Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziewczę moje ma e30 318is którym dojeżdza sobie do pracy. Dzisiaj stwierdziłem (przy naprawie przedniego błotnika) że jeżeli chodzi o blacharkę to dni tego auta sa policzone (co by się trzymało do kwietnia). Na chwilę obecną samochód chodzi jak ruski czołg między innymi dzięki dziurze w rurze wydechowej takiej, że chce wejść tam pięść. Chciałbym to wymienić jednak problem zaczyna się z ceną takiego elementu - do kwietnia dużo czasu nie pozostało więc grubsze inwestycje nie mają sensu. Czy pod ten model podpasuje inny tłumik ?

Ps. Oryginalne oznaczenie elementu 18 12 9 068 568 (tłumik tylny).

Opublikowano

a nie masz jakiegos znajomego spawacza? Jesli auto ma wytrzymac do kwietnia to moze zaspawanie tej dziury kawalkiem blachy by rozwiazalo problem :) albo koncowy tlumik od m40 jakos dopasuj ale pewien nie jestem moze ktos znajacy sie bardziej w temacie poradzi:)

pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wydaje mi się że tlumik z m40 powinien podejść. Nie wiem jak srednica rury przy lączeniu z katem, ale razie czego trzeba coś pospawać i tyle. A jak nie chcesz wogóle inwestować to wspawaj kawał blachy i tyle.

PZDR>

Opublikowano
korzystajac z tematu. chcialbym sprawic sobie jakis dobry tlumnik do m40 co by te 4 garki jakos brzmialy. macie moze jakies propozycje rozwiazania moze ktos z was ma jakis dobry tlumnik przy swojej becie. remus ? itp
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja bym wyciął...

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

Opublikowano
U mnie w 1.8 zamiast tłumika środkowego miałem wstawioną rurkę, a końcowy był ori i całkiem fajnie to brzmiało.