Skocz do zawartości

Bmwe e36 1.6 1998r Gasnie na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na tym forum i chcialem spytac bo troche je przesledzilem ale nie znalazlem konkretnej odpowiedz dotyczacej mojego samochodu, juz przechodze do sedna, gdy odpalam auto na zimnym silniku obroty wynosza w granicach 400-500obr czasem wgl spadaja i silnik gasnie przy tym strasznie nie rowno tak jakby "palil na 2 tloki" moze ktos wie w czym szukac problemu ?

Z gory dziekuje za pomoc ;)

Opublikowano
Czyli widze ze jedynym wyjsciem faktycznie bedzie podpiecie pod kompter ale myslalem ze moze tez cos pomoze jesli bym zresetowal koputer moze jakies zalegle bledy powoduja ten efekt, czytalem ze mozna to zrobic poprzez sciagniecie klem z akumulatora i przekrecenie stacyjki, dokladnie wlasnie nie pamietam, powertuje i poszukam na forum cos o tym, ale i tak dzieki za odpowiedzi ;)
Opublikowano
Wyczytalem ze to moze byc jeszcze rozdzielacz i tzw Paluch i teraz mam metlik bo nie wiem od czego zaczac szukanie czy moze zabrac sie od podstaw czy odrazu na serwis na komputer i placic z gory mimo ze jest to moze awaria latwa do usuniecia ;(
Opublikowano

ty nie masz ani rozdzielacza ani palucha tylko cewke zapłonową, miałem identyczne objawy ,a pomogło

a)uszczelnieni rury dolotowej miedzy przeplywomierzem a przepustnicą(bardzo prawdopodobne ze jest popękana)

b)czyszczenie silniczka krokowego preparatem do czyszczenia gaznikow firmy Boll

c)wymiana popękanych węży podłączonych do tego silniczka

po tych zabiegach auto chodzi jak nowe

nie ma sensu wywalac pieniedzy na komputer skoro sprawa jest typowa dla tego silnika

Opublikowano
Shakur wielkie dzieki widze jakies konkretniejsze informacje, sprawdze i sprobuje z tym moze pomoze,przynajmniej wiem czego szukac ;)
Opublikowano
Niestety przeczyscielm krokowca specjalnym preparatem do tego wyszlo mnostwo syfu (sadzy) zmontowalem ale to nic nie dalo, spojrzalem na gumowe rury i nie ma zadnej nieszczelnosci teraz juz nie wiem co robic... ;(
Opublikowano

spojrzenie to za malo trzeba je dokladnie obejrzeć przemac :)

a kable zaplonowe masz cale? a nawet jesli wydaja sie cale czy nie maja przypadkiem 10 lat? ja mialem zwalone kable to mi fura jechala skokami jak zając a czasem wogole gasla Kupilem polskie Janmor HR12 i jest ok. Albo moze sama cewka?

A skad jestes?

Opublikowano

Dzis wzialem i przczyscilem do tego przepustnice tym samym srodkiem i zresetowalem komputer, sposobem tym co na forum byl wypisany, tak owszem jest roznica zauwazalna po tych zabiegach jednak nadal go dusi na zimnym ;( w tym problem ze jezdze nim juz rok i na wiosne bym go chcial sprzedac to szczerze nie chce inwestowac nie wiadomo jakich kwot w to auto bo i tak juz wminilem sporo, tylko przez ten okres chcialbym jeszcze posmigac niezle ;)

P.S ja jestem z Krakowa kolego ;)