Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako nowy użytkownik mam prośbę, jeśli takie pytanie już ktoś zadał proszę o skierowanie mnie w odpowiednie miejsce.

Posiadam BMW 520i i mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby. Mianowicie przycisk jest względem innych wklęśnięty. Po prostu po naciśnięciu go nic się nie dzieje. Czy ktoś z was miał taki problem i jak go można rozwiązać. Czy trzeba demontować cały panel czy jest łatwiejszy sposób?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Jako nowy serdecznie witam maniaków BMW :)

Opublikowano

Nie mialem jeszcze takiego problemu ,ale ja bym wyciagnal caly klimatronic i go sprobowal rozebrac i wtedy sie okaze co i jak :wink:

Jak nic sie nie da zrobic to trzeba kupic drugi klimatronic :norty:

Latwiejszy sposob :think: podwaz przycisk igla :D

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
rozbierz climatronik, być może mikrostyk się odczepił od miejsca gdzie powinien być przylutowany, może przycisk ma wyłamane miejsce do wciśnięcia mikrostyku. Jak rozbierzesz to się wyjaśni wszystko co nie gra a przy okazji wywalisz kupę kurzu z miejsca gdzie jest czujnik temperatury, tam gdzie wiatraczek wciąga powietrze poprzez niego bo napewno jest zawalony kurzem, rozebranie tego jest proste i na pewno sobie poradzisz, pozdrawiam
Opublikowano
zawsze miałeś ten przycisk wklęśnięty czy coś sie popsuło, np wyleciał przycisk? u mnie ułamało się mocowanie przycisku od nawiewu i też jest problem z wciskaniem tego guzika bo szkiełko spod guzika wyleciało
Opublikowano

Podepne sie pod temat ogzewania tylnej szyby

Mianowicie wczesniej jak przycisk byl zalaczony to szyba grzala az sam nie wylaczylem przycisku teraz po jakims czasie wylacza sie sam .Gdzies czytalem ze wlasnie takie zachowanie jest jak najbardziej prawidlowe Ale mi nie bardzo to odpowiada bo czasami zbyt szybko sie wylacza zanim np osuszy szybe. Czy taka opcje byla ustawiana w ktoryms sterowniku ? Kilka razy przekodowywalem rozne opcje wiec moze gdzies ustawilem to ustrojstwo lub zwyczajnie w swiecie sie naprawil bo wczesniej bylo zle ?

Opublikowano
zależy jak szybko ci się wyłącza, bo to że się samo wyłącza to normalne. u mnie wyłącza się tak po około 10minutach. być może jakiś przekaźnik, ew. kodowanie kompem ale tu już nie pomoge.
Opublikowano
U mnie znowu się włącza, ale nie grzeje szyby auto to E39 1997r. Touring
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie poszły ci kable przy zawiasach.

Do grzania szyby lecą w prawym zawiasie.

Opublikowano
zależy jak szybko ci się wyłącza, bo to że się samo wyłącza to normalne. u mnie wyłącza się tak po około 10minutach. być może jakiś przekaźnik, ew. kodowanie kompem ale tu już nie pomoge.

Tak jak napisales okolo 10 minut i sie wylacza Wiec wynika z tego ze cos sie jednak naprawilo niz popsulo... Chociaz jak wspomnialem wczesnie bardziej odpowiadala mi opcja kontroli

przeze mnie :D

Opublikowano
W prawym zawiasie patrzac od tyłu ?
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

-a z której strony masz kierownicę?

...w środku :mrgreen:

Opublikowano

-a z której strony masz kierownicę?

...w środku :mrgreen:

-to tobie nie ma różnicy z której strony patrzysz. :mrgreen:

Wracając do tematu to w mojej ten przycisk od grzania szyb wyłącza się w różnym czasie w zależności jak mocno zmrożona jest szyba,im zimniej i wilgotniej tym dłużej grzeje i tak raczej powinno być.