Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie - ile mogę spodziewać się odszkodowania od AXA Direct za taką kolizje?

Dodam że powiedziano mi w ubezpieczalni sprawcy, że moja sprawa zakwalifikowała się do spraw szybkich i wstępna wycena będzie po 2 dniach (na bazie tego co podałem jako uszkodzone) i jeśli się na nią zgodzę to pieniądze będę miał po 4 dniach, a jeśli nie to przyjedzie rzeczoznawca i normalna procedura.

Pytanie, na ile się zgodzić, żeby to mi się opłacało?

Uszkodzenia:

1. lewe przednie nadkole - wgniecenie ok 15cm/10cm,

2. róg zderzaka przedniego (ukruszony i porysowany) i urwane zaczepy

3. lewy przedni halogen,

4. zaślepka zderzaka,

5. termometr

http://img28.imageshack.us/img28/9892/20121105185808.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img40.imageshack.us/img40/4553/20121105185835.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
Tylko to uległo uszkodzeniu ? U mnie też było takie uderzenie to jeszcze wirnik pompy wody mi się połamał oraz uchwyty od lampy (teraz nie mam możliwosci regulacji). Jak samemu będziesz robił to dużo nawet taka naprawa nie wyniesie. Myślę, że dadzą około tysiaka.
Opublikowano
Ja tam nie widzę sensu malowanie całego elementu. Wystarczy malowanie tego fragmentu + cieniowanie sąsiednich obszarów. Jeżeli chodzi o koszt to lakier kolorowy będzie kosztował 35zł (za 400ml) co wystarczy nawet na sporo, do tego lakier bezbarwny (30zł) no i jeszcze oczywiście podkład.
Opublikowano

Witam, dzisiaj otrzymałem telefon z wyceną. Kwota to: 1053zł.

Po krótkiej rozmowie i nieudanych negocjacjach :P zgodziłem się na tą sumę. Myślę że spokojnie wystarczy na naprawę tego i jeszcze parę drobiazgów :) Pozdrawiam