Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem otoz przy zjezdzie z ronda odpadlo i wyprzedziło mnie tył prawy koło, wczesniej samochod latał troche bokiem i odpadlo koło razem z bebnem i piasta. skrecilem to na szybko zeby do domu dojechac i podczas jazdy strasznie cos trze i szumi tarcie w zakretach znika i koło lata na boki.

moje pytanie brzmi Czy to wina łozyska czy czego innego?

Opublikowano
tak, to wina łożyska :D :D ale nie zmieniaj, jeszcze polatasz....poczekaj aż drugie koło odpadnie wtedy napraw :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Do wymiany łożysko ( kup SKF ) tylko ostrożnie z dokręcaniem koniecznie daj nową śrubę i nie zapomnij o zakuciu zabezpieczeń na śrubie.

Muszę przyznać ,że miałeś dużo szczęścia bo łożysko mogło się zatrzeć i pęknąć a wtedy już byś miał poważniejszy problem.

Ewentualnie kup kompletny wahacz używany (koszt od 100- 150zł) i tylko wymień.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kurna ostatnio to przerabialem to ze kolo lata to wina wybitej wyrobionej pasty lata w lozu lozyska moj mechanik poradzil sobie tak piaste napawal i dotoczyl do odpowiedniego rozmiaru teraz jest sup ok

dziekujev za pomoc tomkowi kotuli tomek j

jedynakk