Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje pytanko brzmi jak zmienic nr vin w zegarach ewentualnie w lcm? moja bunia to e39 z 1996 roku i mam rozne dziwne z nia problemy jak np: nie dzialaja mi kontrolki na zegarach po przekreceniu kluczyka, nieraz nie dziala mi zamkniecie szyby z mojej strony chodzi o samoczynne po przycisnieciu dluzej przycisku, nie dziala mi podswietlenie na podsufitce viewtopic.php?f=72&t=160384 naczytalem sie ze to moze byc problemem czyli niezakodowane zegary czy jakos tak! mam kabelek i inpe oraz ncs expert wiec moze jakos sobie poradze z Wasza pomoca co? po moich ogledzinach inpa wydaje mi sie ze mam na zegarach inny vin niz w lcm i w dowodzie! :duh:
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano
Orientuje się ktoś jak zmienić nr. Vin w LCMie? Wyczytałem że Pa soft-em się da, pytanie jak? Ewentulanie czy da się zrobić to czym innym i jak?
Opublikowano
Orientuje się ktoś jak zmienić nr. Vin w LCMie? Wyczytałem że Pa soft-em się da, pytanie jak? Ewentulanie czy da się zrobić to czym innym i jak?

Co do szyb to może GM sprawdź. Nie masz żadnych błędów?

Namazane na Lg f60

emilo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szyby są w E39 to GM3 (moduł komfortu)

LCM to moduł świateł , zegary to moduł kombi

w starszych modelach zmiana vin nie jest taka prosta, chociaż w Tool32 (w NCS też) jest taka opcja dla modułu świateł ale dla nowszych modeli, najlepiej to zmieniamy

PA-softem tylko trzeba mieć najlepiej stary moduł i z niego z czytać bloki danych, a później bez problemów zapisać w nowym module , to pierwsza część, a później NCS zapisujemy ustawienia fabryczne z ZCS i gotowe,są filmy na YouTube wpisz pa-soft bmw lub bmw scaner, jak sie zmienia vin pasoftem