Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

F30 w białym kolorze juz sama w sobie wyglada bardzo zadziornie.

Po dodaniu elementów stylizacyjnych z pakieru auto może przekroczyć tą cieńką granicę pomiędzy subtelną elegancją z pazurem a odpustem. :8)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zastanawiam się nad zakupem zawieszenia z katalogu M Performance i mam pytanie, czy to zawieszenie w stosunku do serii to tylko inna charakterystyka ( inne amortyzatory i sprężyny), czy również obniża auto ?
Opublikowano

Obniża. Dane ze strony:

znaczny wzrost zwinności:

-o 20 mm niższe zawieszenie pojazdu w stosunku do standardowego układu jezdnego

- o 10 mm niższe zawieszenie pojazdu w stosunku do sportowego układu jezdnego M

- skonfigurowany na torze Nürburgring

Opublikowano

dzięki za informację, zupełnie inną odpowiedź dostałem od sprzedawcy w salonie BMW

cyt :

Jeżeli auto nie ma:

- podwozia sportowego M

to zawieszenie M performance kosztuje: 6250PLN z VAT ale musisz do tego zamówić:

- stabilizator tylny

- stabilizator przedni z poduszkami gumowymi

Sam zestaw nie obniża auta.

:duh:

Opublikowano
Nie wiem czy są już dostępne ale na pewno będą sprężyny obniżające renomowanych producentów jak eibach czy H&R które bedą 5 razy tańszą alternatywą.
Opublikowano
Miałem założone sprężyny HARTGE - 30mm ,przy standardowych zderzakach było ok . Założyłem M Pakiet ( zderzak przód ,tył i nakładki progów) i z przodu zrobiło się nisko jakieś 13 cm od gleby w najniższym punkcie, przyjmując jeszcze mały "chlapacz" od dołu zderzaku to 11cm. Pomyślałem więc o tym zestawie , pewnie że cena nie mała, ale mam jeszcze rabat w BMW.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
zdjęcia w tej ofercie pokazują spoiler M Performance, natomiast opis o to już historia innego rękodzieła :)
Opublikowano

tylko że spoiler carbonowy z M Performance jest z carbonu ,a nie z tworzywa powlekanego metodą hydrografiki .

Mam założony taki z M Performance u siebie ,więc wiem jak to jest robione. Dlatego ten opis powinien zawierać informację ze, jest robiony na " wzór" M Performance i byłoby ok.

Opublikowano
Zastosował może ktoś z Was system tłumika M Performance (nr 18302293769) w F30? Kusi mnie to, ale nie mogę znaleźć żadnych opinii na ten temat.
Opublikowano
Powinienem mieć zamontowany tłumik do końca tygodnia. Nagram srajfonem jakiś film i zobaczysz czy jest różnica. Ewentualnie jak jesteś z Warszawy to możesz osobiście.
Opublikowano
Powinienem mieć zamontowany tłumik do końca tygodnia. Nagram srajfonem jakiś film i zobaczysz czy jest różnica. Ewentualnie jak jesteś z Warszawy to możesz osobiście.

Dzięki, ale tak się składa, że ja jutro jadę na montaż tłumika! :)

Opublikowano

cześć, mam. Dopiero dziś miałem montaż, w sobotę nie zdążyłem. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne :) jednak tak jak mówią w serwisie - trzeba go przepalić, zobaczymy za 1 tys. km :)

a jak Twój?