Skocz do zawartości

Sycznie z korka po zgaszeniu silnika m50b25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem od niedawna bmw e36 m50b25 bez vanisa ma kilka pytan :

-jak zgasze silnik z korka od chlodnicy idzie syczenie jakby uchodzilo powietrze

-czy na goracym silniku węze od chlodnicy powinny byc twarde

-i jakie oznaczenie powinno byc na korku od chlodnicy 140 czy 200

Z groy dzieki za odp i pozdrawiam

Opublikowano
kolego co ty pirdo....lisz twarde tak ale nie jak skala ... dwa . gorny waż goracy dolny tez goracy ale nie tak jak tez na górze gdybys mial przez caly czas na dole zimnny swiadczylo by to ze nie masa obiegu wody w aucie !
BMW-Bo Można Wiecej
Opublikowano

Kolego widzisz tam gdzies napisne : twarde jak skala :!: , Albo dolny zimny jak w lodowce :!: :twisted: :twisted:

Modry gosc to zczai ,a nie bedzie udawal pszedszkolaka jak Ty . Sodze ze kolega BMW530i czai troche mechanike :wink:

Apropo oznaczenia korka to nie wiem ,az na takie rzeczy to nie zwracam uwage ,ale dzis u siebie spojrzalem i mam 140 ,ale motor m57 :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
syczenie moze byc spowodowane nieszczelnym korkiem tak jak pisal kolega lub nieszczelnym odpowietrznikiem obok korka to czesta przyczyna :cool2: ja mam np korek 200 i spisuje dobrze :cool2:
BMW-Bo Można Wiecej
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

Korek zoststal zmieniony i syczenie ustało załozylem korek z oznaczeniem 200 i jest ok, ale te przewody od chlodnicy dają mi do myslenie auto sie nie grzeje temperatura rowno na polowie ale przewod od chlodnicy jest dosc twardy niewiem czy to normalny objaw

Opublikowano
(...) układ jest podcisnieniowy to dlatego :cool2:

Jest to po prostu układ zamknięty w którym na skutek zmian temperatury cieczy, zmienia się jej objętość. O podciśnieniu natomiast, to w tym przypadku nie może być mowy :)

Opublikowano
to normalny objaw ze jest dosc twardy ... ale nie jak kamien ... układ jest podcisnieniowy to dlatego :cool2:

Układ podciśnieniowy???? Popraw to bo jeszcze ktoś uwierzy :D

Korek chłodnicy utrzymuje ciśnienie ok 1 bara,więc węże będą trochę twarde.