Skocz do zawartości

e46 330i Śruby zabezpieczajace, antykradzieżowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj postanowiłem zmienić koła letnie na zimowe i pech chciał, że w ostatnim kole, które zmieniałem (przednie) poszła/zmieliła się nakładka i częściowo śruba zabezpieczająca antykradzieżowa oryginalna BMW, kupiona 4 lata temu. :mad2: Zawsze dokręcam ręcznie dynamometrem siłą 110 nm, a jednak poddał się materiał. Co z tym teraz zrobić? Czy w ogóle jest sens używania oryginalnych śrub antykradzieżowych?
Opublikowano
Tak jak kolega radzi przyspawać i odkręcić, możesz też spróbować nabić na siłę mniejszą nasadkę może pójdzie. A co do śrub antykradzieżowych to jak pierwszy raz zmieniałem kiedyś koła u braciaka w E36 gdzie miał takie śruby to koleś z dużego serwisu wulkanizacyjnego poradził mi żeby sie tego pozbyć, bo oni mają dziennie kilka osób, którym sie pierdzielą te śruby i przyjeżdżają żeby im to jakoś wykręcić. A jak mają ci ukraść koła to i tak ukradną :lol:
Opublikowano

jednak kupione choćby w ASO to nie to samo co fabryczne

abstrahując od śrub, nie ma co wymieniać części na zapas, jak to niektórzy lubią robić