Skocz do zawartości

e34 520i 1991 Podgrzewanie lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje porady kogoś kto posiada ową opcje w swojej beemie (nie wiem czy do nie jest czasem standardowe wyposażenie)

A mianowicie chodzi o to.. czy np. jak macie lusterka w szronie, to to podgrzewanie daje rade sobie i rozpuszcza ten szron? Bo u mnie to działa tak jak by nie działało xD nie widać żadnego efektu ani po 5 ani po 20 minutach... Może ktoś wie jak to ogarnąć ? miałem wymieniane szkiełka w lusterkach bo miałem zbite... mechanik mógł coś spieprzyć czy to tak po prostu działa...

Opublikowano

Witam, po 20 minutach na pewno szron powinien już puścić, mniej więcej w tym samym momencie jak puszcza tylna szyba, a nawet wcześniej.

Jeśli miałeś wymieniane szkła na nieoryginalne, a "dorabiane" u szklarza zapewne nie masz tej maty która jest przyklejona od wewnętrznej strony lusterka, gdyż po prostu nie da się jej bezinwazyjnie odkleić. To samo się tyczy jeśli kupiłeś lusterka od wersji bez podgrzewania.

Kolejna możliwość jest taka, że mechanik mógł nie podłączyć podgrzewania. Z tego co pamiętam idzie tam oddzielny przewód, który nie jest w tej kostce od sterowania.

Opublikowano
przy sprawnym ogrzewaniu szron puszcza po 10 sekundach. W czasie deszczu lub śniegu po 3 minutach szkła są suche - wolne od kropel. Możesz nie mieć podłączonych lub szkła wymienione są na niepodgrzewane.
Opublikowano

Zrobię mały off-top, a czy każda BMW E34 ma podgrzewane lusterka? Bo ja mam z 1990roku i u mnie niestety nie grzeje, rozpuszcza się tylko szron na tylnej szybie.

pozdrawiam

Opublikowano

Wyciagnij wklad. Podwazasz i wyskakuje sam z zatrzaskow. Powinny isc do niego dwie wsowki. Napewno zauwazysz.

U mnie te podgrzewanie tez dziala jakos slabo. Lusterka nie sa zamarzniete, ale woda wolno z nich schodzi.