Skocz do zawartości

Oryginalne felgi BMW 18''

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z Was ma zamontowane na swoim autku (e46 sedan po lift) takie felgi: http://moto.allegro.pl/oryginal-bmw-5-f10-f11-f18-18-cali-6790173-raty-i2688137221.html

Jest to szprycha V 328.

Dokładnie chodzi mi o to jakiej szerokości maksymalnej można założyć oponki, żeby nie tarły nadkola.

Pozdrawiam

Opublikowano
Te felgi mają mniejsze ET niż powinno być. Oryginalne 18stki dedykowane do e46 miały ET47 w przypadku 8" szerokości i ET50 gdy szerokość wynosiła 8,5". Lepiej dobrze sprawdź czy ich parametry (otwór centrujący i ET) na pewno będą odpowiednie do Twojego auta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie przy tym et z tyłem będzie problem, przy et30 rozsądnym wybrem byłoby 225, z 235 też może być problem. Poszukaj na forum, bo ten temat był poruszany, ale z tego co kojarzę to przy et34 maks to 235 a u Ciebie będzie jeszcze mniejsze, więc tak jak napisałem wcześniej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym radził na tyle założyć 235 a przód 225. Zakładając większe jadąc z kompletem osób i bagażami możesz mieć problem.

W mojej betce przy obciążeniu 5 osób + bagaże nie włożę już palca między nadkole a oponę, lecz jeszcze nie obcierają :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To napisz jakie dokładnie masz gumy i jakie et felg, pewnie kilku osobom się to przyda :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
nie pamiętam jakiem mam ET :) niedługo będę wkładał koła zimowe więc przy demontażu zerknę na ET i napisze...