Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na przełomie faceliftingu mógł trafić się egzemplarz z montowaną nową jednostką - szczegółów nie znam.
Opublikowano

Mój jest z marca 2001r

VIN long WBABN31090JW02218

Type code BN31

Type 325CI (EUR)

Dev. series E46 (2)

Line 3

Body type COUPE

Steering LL

Door count 2

Engine M54

Cubical capacity 2.50

Power 141

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour SCHWARZ 2 (668)

Upholstery STOFF LASER/ANTHRAZIT (G7AT)

Prod. date 2001-03-23

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sorry, nie odczytałem twojego maila dokładnie. Coupe i cabrio facelifting przeszły jesienią 2002 roku (modelowo 2003). Sedan i kombi w październiku 2001 (modelowo 2002).
Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do zakupu samochodu który od zawsze był moim marzeniem.

Chodzi o E46 330CI w cabrio w związku z czym mam dwa główne pytania.

1. Czy znajdę poliftowy egzemplarz w dobrym, zadbanym stanie do 28 tysięcy zł? Czy raczej warto trochę dołożyć, poczekać i dorwać coś specjalnego?

2. Na co zwracać szczególną uwagę podczas zakupu cabrio?

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

Kolego temat wałkowany ciągle. Poszukaj. Prześledź wątek w którym zadałeś pytanie.

Opublikowano

Pytasz

Czy znajdę poliftowy egzemplarz w dobrym, zadbanym stanie do 28 tysięcy zł?

Czy Ty znajdziesz ? tego nie wiemy ale taki można znaleźć , kwestia czasu i negocjacji.

Czy raczej warto trochę dołożyć, poczekać i dorwać coś specjalnego?

Nie czekaj weź kredyt od brata , ojca itd , nareszcie spełnisz swoje marzenie.

Na co zwracać szczególną uwagę podczas zakupu cabrio?

Na mechanizm otwierania dachu i na ujście wody gdybyś przed burzą zapomniał zamknąć dach.

A inne rzeczy to sprawdzać tak jak w klasycznych samochodach jak tu już było opisywane sporo razy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Wizualnie okey,ale silnik szalu nie robi.Kolega taki mial i musial szybko sprzedac.Caly czas cos ,duzy pobor oleju.Za te pieniadze szukal bym coupe z R6 pod maska ale przedlift.
Opublikowano
co i nim myślicie?

Jest osobny dział dla aut z ogłoszenia

viewforum.php?f=44

Tam podaj nr VIN i się może dowiesz czy to auto ktoś oglądał.

w ogłoszeniu przebieg 161 500 km jest potwierdzony książką a taką książkę można kupić

za 65zł http://allegro.pl/bmw-ksiazka-serwisowa-e39-e46-e53-x5-niemiecka-i6323762802.html

Przebieg jest kuszący możesz go sprawdzić z kluczyka w ASO lub po nr VIN po okazaniu dowodu rejestracyjnego.

Na forum jest odpłatnie oferowana taka usługa przez internet.

Czy ten model jest awaryjny ? to zależy ile ma na liczniku ale pewne rzeczy należy zrobić i jest spokój.Należy mieć 2-3tys zł na pakiet startowy

..........................................................................................

Opublikowano

dzięki za informację :)

Oczywiście jestem przygotowany na to że będzie trzeba w samochód włożyć trochę pieniędzy po kupnie.

Mam nadzieje, że będzie warty tego żeby po niego jechać 200km :)

Opublikowano
Panowie, budżet jaki posiadam na auto to 14 tyś, zostawiam sobie 2tyś na start, chce auta na kilka lat, czy w tej kwocie brać 1.8 czy lepiej spróbować wycelować w 2.0? Rocznik nie gra roli, podstawy mechaniki chciałbym robić sam, lubie grzebać przy aucie, póki co nie wyskubie więcej, rocznie robie około 10 tyś, zawsze marzyłem o bmw i mam nadzieje że w tej kwocie coś już znajde, co do wyposażenia przede wszystkim zależałoby mi na klimatyzacji, reszte można pominąć, pozdrawiam Rafał.
Opublikowano

Kolega ma fajnego polifta w turasie

Szara mysz. 2.0 r4 za niecałe 11. Warty uwagi. Jeszcze nawet nigdzie się nie ogłaszał. Ale wspominał coś o sprzedaży

E38 728i 1999r
Opublikowano
Witam. Ostatnio w końcu stałem się szczęśliwym posiadaczem pięknej czarnulki E46 320d w msporcie :twisted: Do zrobienia mam kilka drobiazgów typu, czujnik temp, parkowania, wymiana świec czy amortyzatora, poza tym wszystko w porządeczku. I tu moje pytanie. Ktoś może napisać/polecić na co zwrócić uwagę na początku eksploatacji tego modelu, co ew wymienić (pewnie płyny, filtry), lub co dokupić? Planuję doinwestować ten samochód żeby mi służył kilka lat :D
Opublikowano

Witam. Chcę kupić E46 w Dieslu. Niska cena bo ok 5k zł. prawdopodobnie do malowania bo schodzi lakier bezbarwny "ale jeżeli nie ma takiej strasznej rzeczy jak u mnie w audi to można jeździć" oraz do wymycia zawór cisnienia turbiny i po długim postoju dwa dni czsem niezawsze pojawia sie powietrze w przewodzie od filtra do pompy.

Ktoś powie co i takim czymś myśli chłop już po głosie słychać że jakieś 40 latek ma a auto w rodzinie od 8 lat, także wątpie żeby było katowane bo jeździł on i od siostry to kupił to raczej pewniejsza sztuka :). no oczywiście bez skóry i tam by trzeba było wyczyścić tapicerkę i alusy jakieś dokupić i gra.

Ktoś coś powie na ten temat czy było by dobrze to kupić ?? :mrgreen:

Opublikowano

Pytasz

czy było by dobrze to kupić ??

Nie znamy twoich uprzedzeń, fobi, cierpliwości do używanych aut , perfekcyjności itd.

Nie wątpliwie to auto znajdzie swojego kupca co się nie będzie bał rozszczelnionej pompy wtryskowej i wyleniałej karoserii.

Jak się nie boisz wyzwań to bierz, ale jak jesteś pedantem to się powstrzymaj.

Opublikowano
Czy mozna kupic gdzies caly zestaw nowych listewek wewnetrznych na drzwi, kokpit i przy galce zmiany biegu? Umnie wszystko obdrapane, dodatkowo w carbonie, a mi najbardziej zawsze podobaly się srebne/aluminiowe. Najlepiej orginalne.
Opublikowano
Czy mozna kupic gdzies caly zestaw nowych listewek wewnetrznych na drzwi, kokpit i przy galce zmiany biegu? Umnie wszystko obdrapane, dodatkowo w carbonie, a mi najbardziej zawsze podobaly się srebne/aluminiowe. Najlepiej orginalne.

Bmwstore.pl