Skocz do zawartości

Prędkościomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,jestem tu nowy i mam pewne problemy ze swoim nowo nabytym E34 2,0 M20

Problemy następujące:

-prędkościomierz pokazuje za małą prędkość

-paliwomierz pokazuje cały czas pozycje pomiędzy 20 a 30 litrów

- na bęzynie odpala ale nie chce jechać natomiast na gazie śmiga aż miło tylko raz jest 750obr/min a raz 1400 na wolnych obrotach.ktoś podpowiedział ze może to być przepływomierz.miałem pół metra za długie kable wysokiego napięcia (jakiś idiot takie wsadził i nawet nie wiem skąd on je wytrzasnął) i prawie na wszystkich były przebicia.teraz są już nowe.słyszałem też coś o błędach w pamięci komputera i nie wiem czy można samemu coś na to poradzić mimo że jest to moje 9-te BMW a pierwsze było:

- 518 E28 `83

i dalej w kolejności

- 728 E23 `78

- 318 E21 `82

- 316 E21 `80

- 323 E21 `79

- 320 E30 `88

- 318 E30 `91

i obecnie

- 318 E36 `92 (żona :) )

- 520 E34 `89]

Bardzo proszę o porady gdyż wcześniej nie miałem takich problemów.Były ale nie te.Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Jezeli chodzi o wskaznik paliwa to jest to normalna przypadlosc w e34. Wskaznik pokazuje poziom jaki najczesciej wystepowal w autku.

Napisz czy jak zalejesz do pelna albo wjezdzisz prawie wszystko to czy nadal stoi tak samo.

Opublikowano
  • Autor
No ostatnio brakło mi paliwa a on nadal w tym samym miejscu,kontrolka rezerwy się nie świeciła
Opublikowano

witam

jeśli chodzi o wskaźnik paliwa to bardzo prawdopodobne że to wina pływaka, natomiast co do błędów - możesz wykonać reset kompa - szeroko omawiany na forum (odłączenie aku + rozładowanie kondensatorka)

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
  • Autor
Zrobiłem reset kompa,narazie wszystko oki.dzięki serdeczne wszystkim którzy chcą pomóc! tylko jeszcze cos nie tak z tym prędkosciomierzem.może to być wina tych bateryjek co są w zegarch? zauwarzyłem jeszcze jeden problem,mianowicie nie mam wogóle świateł cofania, światło przecimgielne jest