Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,jestem tu nowy i mam pewne problemy ze swoim nowo nabytym E34 2,0 M20

Problemy następujące:

-prędkościomierz pokazuje za małą prędkość

-paliwomierz pokazuje cały czas pozycje pomiędzy 20 a 30 litrów

- na bęzynie odpala ale nie chce jechać natomiast na gazie śmiga aż miło tylko raz jest 750obr/min a raz 1400 na wolnych obrotach.ktoś podpowiedział ze może to być przepływomierz.miałem pół metra za długie kable wysokiego napięcia (jakiś idiot takie wsadził i nawet nie wiem skąd on je wytrzasnął) i prawie na wszystkich były przebicia.teraz są już nowe.słyszałem też coś o błędach w pamięci komputera i nie wiem czy można samemu coś na to poradzić mimo że jest to moje 9-te BMW a pierwsze było:

- 518 E28 `83

i dalej w kolejności

- 728 E23 `78

- 318 E21 `82

- 316 E21 `80

- 323 E21 `79

- 320 E30 `88

- 318 E30 `91

i obecnie

- 318 E36 `92 (żona :) )

- 520 E34 `89]

Bardzo proszę o porady gdyż wcześniej nie miałem takich problemów.Były ale nie te.Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Jezeli chodzi o wskaznik paliwa to jest to normalna przypadlosc w e34. Wskaznik pokazuje poziom jaki najczesciej wystepowal w autku.

Napisz czy jak zalejesz do pelna albo wjezdzisz prawie wszystko to czy nadal stoi tak samo.

Opublikowano

witam

jeśli chodzi o wskaźnik paliwa to bardzo prawdopodobne że to wina pływaka, natomiast co do błędów - możesz wykonać reset kompa - szeroko omawiany na forum (odłączenie aku + rozładowanie kondensatorka)

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
Zrobiłem reset kompa,narazie wszystko oki.dzięki serdeczne wszystkim którzy chcą pomóc! tylko jeszcze cos nie tak z tym prędkosciomierzem.może to być wina tych bateryjek co są w zegarch? zauwarzyłem jeszcze jeden problem,mianowicie nie mam wogóle świateł cofania, światło przecimgielne jest