Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zgoda ,pamiętajmy ,że silnik ma ponad 200KM ,auto waży swoje i dwucyfrowe wyniki spalania są normą :D
  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Przy tym tankowaniu, po prawej stronie jest uwaga, ze sa to dwa tankowania, bo zapomnialem wyzerowac przebieg. ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobię kolejny update dla tego motoru i spalania. A więc: trasa Południe Północ, w tym masakra korki na Pd i średnia całkowita z przelotu 14.9Litra.

Kolejna sprawa - przelot odcinka Stryków - Pruszcz Gd średnia 17.9 !!!! Myślałem że się komputer/czujnik/inne ustrojstwo popsuło jak po 330km wyskoczyła rezerwa.

O swoich prędkościach/średniej/obchodzeniem z gazem nie będę pisał - to nie o tym program :oops: ale przelot był gibki :) - nie wszystko było mądre - to chyba tylko w kwestii że więcej spalić się chyba nie da. Średnią już się jednak nie pochwale bo trochę wstyd byłby.

Wnioski - lepiej jechać nieco wolniej bo na tankowanie traci się około 10minut a duże różnice spalania przy większych prędkościach na tym się prawie niwelują.

Opublikowano

To tak w kwestii b.dużego spalania...

Nigdy wcześniej nie miałem takich wyników - dużo było gaz-hamulec na krajowych + autostrady.

Przejazd maxymalnie nie economy...

A jakie mialby spalanie cherokee przy takiej jeździe to sobie nie wyobrażam:) nie był to najmądrzejszy przejazd...

Opublikowano

Ostatnio udalo mi sie X3 zrobic spalanie 20,7l na odcinku kilku kilometrow. :)

Ogolnie jak sie idzie ogniem i predkosciami >200km/h to srednia ponad 17l nie jest niczym dziwnym.

Przy takim samym stylu Commander HEMI pali duuuuzo wiecej. Moj rekord to 250km, na baku 80l. :)

Opublikowano

U mnie bez zmian : 13-14 litrów (niezależnie od programu jazdy) :wink: Ciekawe ,że komputer pokazuje mi przejechane 5 mil więcej (nigdy nie zerowany) niż mam przejechane ogólnie:

2989 mil do 2985 pokazywane na całkowitym przebiegu. To dopiero ciekawostka ???

Opublikowano

Ogolnie jak sie idzie ogniem i predkosciami >200km/h to srednia ponad 17l nie jest niczym dziwnym.

Przy takim samym stylu Commander HEMI pali duuuuzo wiecej. Moj rekord to 250km, na baku 80l. :)

Znajomy testował WV Touareg V10 na autostradzie z Strykowa w kierunku na poznań . Zatankowany pod korek i nie dojechał do Poznania na jednym baku. A bak ma 100 l.

Opublikowano

Znajomy testował WV Touareg V10 na autostradzie z Strykowa w kierunku na poznań . Zatankowany pod korek i nie dojechał do Poznania na jednym baku. A bak ma 100 l.

to chyba historia jak z kawału o rybie 1,5m i zapalonej lampie w jeziorze....

ze Strykowa do Poznania jest 203 km czyli spalanie musiałoby wyjść ca. 50l/100km....

to chyba ziłem albo krazem....

Opublikowano

Czyli wniosek.... ile wleje tyle spali

Nie wiem czy nie włożę kija w mrowisko tym stwierdzeniem , ale ....

Moje 20i spaliło mi na trasie 350 km 8,3L/100 km Lublin - Warszawa - Lublin, kto zna tą trasę to wie jak można tam jechać. Średnia coś koło 90 km/h

XmaX
Opublikowano

Nie jest moja intencja przekonywanie kogokolwiek bo rzeczowych dowodów nie mam. Jakkolwiek na pewno nie 50 l/100. Jak się zapaliła rezerwa to zostało jeszcze w baku około 18 litrów więc spalanie z gazem w podłodze na poziomie 38 wydaje się w miarę realne ( swoją droga był taki test w auto świecie F25 28 i tez podawali wyniki spalania z gazem w podłodze jak znajdę w arch to przytoczye )

PS apropo zil w wersji wojskowej pali na poligonie 80 - 120 na sto.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Update do zużycia przy dłuższych odcinkach na tempomacie

160km/h - 13.5L

180km/h - 16.5L

190km/h - 17.5L

chyba najkorzystniej wygląda przelot 160km/h. Pomiary robiłem trzymając tempomat załączony jadąc po równych odcinkach odległości powyżej 20km...

generalnie ostatnia trasa 4500km i średnia 10.3L avg ok 90km/h - autostrady i krajowe poza PL

jadąc do 130km/h jest ekonomicznie i poniżej 10L - uważam że ok :cool2:

Opublikowano
No fajnie :D chciałbym uzyskiwać takie prędkości... najszybciej jechałem jakieś 140/150 (kosztowało 115 USD) :duh:
Opublikowano
No fajnie :D chciałbym uzyskiwać takie prędkości... najszybciej jechałem jakieś 140/150 (kosztowało 115 USD) :duh:

Mnie przy 140 pani ze stanowej policj chciala pozbawic przyjemnosci podrozowania z rodzina i chciala mnie odwiezc na komisariat. Udalo mi sie jakos z tej watpliwej przyjemnosci wywinac. Zaproponowala za to spotkanie w sadzie, mam na poczatku lipca. :mad2:

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Zawsze powtarzam ,,szybko w Stanach to tylko na filmach...'' :wink:
Opublikowano
]Mnie przy 140 pani ze stanowej policj chciala pozbawic przyjemnosci podrozowania z rodzina i chciala mnie odwiezc na komisariat.

140km/h jak rozumiem? Bo za 140mph to tam podobno cwiartuja i kaza rodzinie jesc zwloki

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!