Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam się nad kupnem 120d (2005, bez dpfa) jako auta zimowego. Mam w związku z tym takie pytanie. Jak szybko nagrzewa się wnętrze w mroźne dni, zakładając że auto parkuje na zewnątrz? Z tego co wiem diesle potrafią wolno nagrzewać wnętrze. Jak to wygląda w 1-ce?
Opublikowano

To jest opcjonalne czy każda 120d takową posiada?

U mnie jest elektryczna nagrzewnica, więc nawet jak silnik w 120d jest zimny po całej nocy na mrozie, to z wentylacji zaczyna dmuchać ciepłym powietrzem praktycznie od razu.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jakby jeszcze ktos po ostatnich mrozach cos nspisal w ym temacie to bylbym wdzieczny. Na tym forum, chyba w dziale dot bmw serii 5, docxytalem ze jest problem z dogrzewaniem wnetrza w tym dieslu.
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Ja nie mam problem z nagrzewaniem. Bardzo szybko się nagrzewa. Na pewno szybciej niż w TDI 1.9, bo takim wcześniej jeździłem. I wydaje mi się, że też w mondeo z 93 roku w benzynie też mi się dłużej nagrzewało :) Właściwie to tam to w ogóle miałem problem z dogrzaniem auta :)

Ciekaw, czy u mnie też jest nagrzewnica i to jest jej zasługa.