Skocz do zawartości

e39 520d brak pompki progowej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko które mnie dręczy dłuższy czas. autko kture długo odpala tak jak by brakowało poliwa przy pierwszym odpaleniu. pasowała mi teza ze jezeli nie ma zadnego recznego mechanizmu podawania paliwa w krytycznych sytłacjach np( zapowietrzenia , ewentualnj zmiany filtra paliwa bez wcześniejszego zalania go ropą ) powinna być gdzięś pomka ktura przy włączonym zapłonie poda to paliwo do pompy ciśnieniowej, wyczytałęm ze e39 posiadają pomki progowe jednak moja lalka jej nie posiada przewody są zaślepione jakas kostka elektryczna na dwa piny wiśi jednak w tej kostce nie pojawia sie napięcie w żadnej sytłuacji. czy pomka progowa to kwestia wyposażenia ? a jesli została wyjęta to gdzie mozna znaleść niecie uruchamiające je ?
Opublikowano
Ładne druciarstwo ktoś uskutecznił. Lepiej kup pompke i udaj sie do dobrego elektryka żeby rzucił na to okiem. Zapytam jeszcze, masz wpiętą wtyczke w filtr paliwa?
Opublikowano
nie ma żadnej wtyczki w fitrze paliwa wymienałem go pare miesiecy temu z góry filtra przykręcona jest torkxsem zaslepka z oringiem wygląda to na fabryke myślałem moze ze to spacjalnie do zalewania filtra ropą, a no niewiem czy ma to zanczenia ale wyjete też jest webasto zostałą tylko naklejka chyba że wogle niebyło po vinie niemoge zaspecjalnie dojć wersja jest dość uboga ze zwykłym radjem( mały wysfietlacz) welur manual siedzenia nie ma kurtyn jedyne co ponad standart to ładana 3 ramiena wielofunkcujna kierownica
Opublikowano
witam mam pytanko które mnie dręczy dłuższy czas. autko kture długo odpala tak jak by brakowało poliwa przy pierwszym odpaleniu. pasowała mi teza ze jezeli nie ma zadnego recznego mechanizmu podawania paliwa w krytycznych sytłacjach np( zapowietrzenia , ewentualnj zmiany filtra paliwa bez wcześniejszego zalania go ropą ) powinna być gdzięś pomka ktura przy włączonym zapłonie poda to paliwo do pompy ciśnieniowej, wyczytałęm ze e39 posiadają pomki progowe jednak moja lalka jej nie posiada przewody są zaślepione jakas kostka elektryczna na dwa piny wiśi jednak w tej kostce nie pojawia sie napięcie w żadnej sytłuacji. czy pomka progowa to kwestia wyposażenia ? a jesli została wyjęta to gdzie mozna znaleść niecie uruchamiające je ?

Według realoem Twoja wersja nie ma pompki progowej.

Opublikowano

Pompka progowa występuje w 525d i 530d, czyli tam gdzie jest układ zasilana Common Rail który w 520d nie występuje.

Co do webasta, jeśli jest naklejka to i webasto musiało być.

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
tak jak wyżej koledzy pisali - nie ma pompki progowej w 520d, w filtrze nie ma wtyczki a webasto powinno być pod lewym nadkolem jak dobrze pamiętam. wydaje mi się też, że jak masz webasto tylko dogrzewające silnik to nie jest to ujęte w kodach vin
Opublikowano
wydaje mi się też, że jak masz webasto tylko dogrzewające silnik to nie jest to ujęte w kodach vin

Dobrze Ci się wydaje, u mnie jest webasto ale bez funkcji dogrzewania kabiny i w vinie jakichkolwiek informacji nie ma.

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
sprawdze lewe nadkole bo na lewym kielichu pod masko okolice filtra paliwa tylko blizej błotnika widnieje sama nalepka i pozostały dzwie szpili jakby czegoś brakowała ??a co do 520D wiec jak nazwać układ paliwowy jaki wytępuje w tym silniku ?? pompa wysokiego ciśnienia + listwa wydawało mi sie że to comon ...
Opublikowano

Nie masz żadnej pompy wysokocisnieniowej ani listwy CR,masz pompe wtryskową VP44,klasyczne wtryskiwacze (tyle że dwuspreżynowe) itp.

Jeżeli masz jeszcze jakieś "niepewne" miejsca to zrób fotki i wrzuc tutaj.

Albo przyłóż sie troche do pisania-cieżko Cie zrozumiec..

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie masz żadnej pompki podprogowej Jest ona tylko w układach CR. Ty masz zwykłą pompe VP44 tak jak tu kolega wczesniej napisał. Webasto powinno być zaraz za nadkolem lewym Pod lewą nogą kierowcy. Trzeba zdjąć częśc nadkola i dolnej osłony żeby sie do niego dostać. Chyba ze ktoś wcześniej wymontował :)