Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje BMW X3 2.0D E83 automat r.2009 przebieg 117tyś. przy małym podjeździe, na zakręcie, nagle coś stuknęło z tyłu i samochód stanął, nie zapaliła się zadna kontrolka, przy ruszaniu do przodu jedzie około metra i skok do przodu i koniec, na wstecznym to samo. Laweta i do mechanika. Miał ktoś taki przypadek ? :(
Opublikowano

Sprawdź skrzynkę rozdzielacza napędu chociaż dziwne to jest iż zadna kontrolka się nie zapaliła.

Moze pod kompem coś pokaże

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Podłączony komputer pokazał błąd...skaoswał go i samochód ruszył, tylko czy mozliwe jest że jest taki jednorazowy wybryk elektroniki :shock:
Opublikowano
To był błąd ...uszkodzenie Sterowania Skrzyni Rozdzielczej, i mechanik się przyznał że po wymianie silnika nie zmienił softu...mozna mu wierzyć ?? :8)
Opublikowano
Okazało sie że padł dyfer przedni. Mam pytanie : czy mogło byc to spowodowane przez niewłaściwe zamontowanie przy wymianie silnika ???? PILNE !!! Bo coś mnie mechanik sciemnia i chce wyrwać kaskę. :(
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pewnie że mógł źle zmontować ale jak było to wie tylko mechanior :)
Opublikowano
Witam, u mnie przedni dyfer jest podobno do wymiany bo bylo w nim mało oleju, przy dolewaniu oleju na śrubie od wlewu oleju były opiłki metalu, podobno zadnej nieszczelnosci nie zidentyfikowano podejrzewam że serwis mogł mi zlac specjalnie olej zeby tylko u nich robić!!!olej od tak sobie nie może zniknąć, przy jezdzie po puszczeniu sprzegła jak samochod sie toczy słychac szum, wiec przy wymianie silnika jesli demontowali Ci dyfer może zleli olej i nie dodali? Podobno jak samochod zostanie zalany to robi sie jaka emulsja i dyfer tez pada, pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podejrzewam że serwis mogł mi zlac specjalnie olej zeby tylko u nich robić!!!

Osobiście też nie cenię ASO BMW ale to co wypisujesz podpada pod poglądy Antka M. na temat katastrofy w Smoleńsku ;)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
A w którym miejscu było napisane ze samochód był naprawiany w ASO? Chociaz tez watpie zeby byla to celowa dzialalnosc. Pytanie raczej dotyczy tego czy przy wymianie silnika nalezy cos robic przy dyfrze i czy mozna cos spieprzyc przez zwykla nieuwage.

Czekaj,czekaj, dyfer nie ma silnika/silniczka. Ten posiada skrzynka rozdzielcza (ATC). Przy wymianie silniczka sztuka-sztuka nalezy dokonac kalibracji (przypisac "rezystor" i wyzerowac silniczek)...

Opilki w oleju beda zawsze, jednak nie zawsze ich ilosc powinna przewyzszac kolor oleju (olej powinien byc ciemny z drobinkami opilek a nie srebrny z domieszka oleju ;).