Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z zacinającym się prędkościomierzem. Wskazówka zatrzymuje się w różnych miejscach dziś na 80, zwalniając wskazówka ani drgnie stanąłem w miejscu a ona nadal na 80, po trzecim wyhamowaniu wskazówka spadła do zera. Zdarza się też że wskazówka jest w ruchu, a pokazuje inną prędkość.

Jaka może być przyczyna?

Jeśli temat się powtarza to sorry ale nie mogłem znaleźć dokładnie takiego przypadku.

Opublikowano
Zobacz co pokazuje INPA podczas jazdy. Mechanizm wskazówek to nie jest jak kiedyś spiralna sprężyna tylko precyzyjny mechanizm który bez wysterowania nie ruszy wskazówką. Po mojemu dostaje głupoty od tacho. Podłącz pod kompa i zobacz czy prawidłowo pokazuje prędkość. Zrób też test zegarów bo to może tez trochę wyjaśnić.
Opublikowano
U mnie zacinał się obrotomierz i diagnoza była taka, że przy kręceniu licznika ktoś coś dotykał i zepsuł. Tak, czy inaczej, okazało się, że ten mechanizm sterujący wskazówkami się zepsuł. Gość mi za naprawę krzyknął 250zł, używany licznik kupiłem za 100. Ale faktycznie najpierw sprawdź na kompie czy wszystko się zgadza.