Skocz do zawartości

E39, radio BE3350 i subwoofer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Pytanie do Kolegów którzy w tym cudnym aucie mają radyjko BE3350 RDS i subwoofer.

Czy jest jakiś sub oryginalny który można spiąć z tym radiem? Sprzedawca subwoofera "NOKIA DSP TOP HI FI" stwierdził że on nie będzie pasował do tego radia, pytanie jaki inny i czy w ogóle znajdę w tym radiu gniazdo dające mi możliwość podłączenia JAKIEGOKOLWIEK niskotonowego głośnika. Na prawdę szkoda mi wymieniać radio, bo oryginalne na prawdę do tanich nie należą, zaś kupowanie "adapterów" czy innych patentów żeby wstawić tam "normalne" radio... no powiedzmy że o gustach się nie dyskutuje ale jak na moje wygląda to co najmniej śmiesznie...

Opublikowano

Ok to dobrze wiedzieć że do tego radia można podpiąć każdą tubę.

Szkoda że tylko producenta głośnik jest fajnie przemyślany jeśli chodzi o lokalizację (nie zabiera bagażnika), ale z drugiej strony słyszałem negatywne opinie o tych subwoferach standardowych...

krys32, jak Ty rozbudowałeś swój system audio?

Opublikowano
Na allegro jest mnóstwo subwooferów, również takie które wejdą w boczek bagażnika. Ale co do tematu kupujesz konwenter na allegro za całe 25 zł. Z jednej strony masz wyjście na chincze a z drugiej do wpięcia się w sygnał. Najprościej jest wyjąć tylną półkę i w piąć się w przewody od głośników. Potem wystarczy podłączyć wzmacniacz pod konwenter i pod aku. Ja jeszcze sobie przełącznik zamontowałem na przodzie (trochę rozbierania jest), żeby włączało subwoofer tylko wtedy kiedy będę chciał. Ważne, przy doborze wzmaczniacza, żeby miał nie tylko wejście na sygnał, lecz również wyjście, żeby można było rozbudowywać zestaw. Ja miałem podłączone 2 subwoofery na 2 wzmacniaczach (możesz zobaczyć w mojej galerii), lecz na dzień dzisiejszy jeden wymontowałem a zastąpiłem głośnikami w półce z serii sony xplod. Teraz naprawdę fajnie się słucha bo niestety audio w serii w e39 szału nie robi. Powodzenia z montażem :D Jak coś to pisz to pomogę.
Opublikowano
Przeczytaj mój post (system dsp-sukces) tam jest info o montażu. Co do jakości to mi pasuje,aktualnie montuję dsp do trzeciej e39 i bez powodu znajomi by się nie decydowali. Popytaj w okolicy, może ktoś ma i sprawdzisz na własne uszy czy ci się spodoba.
Opublikowano
Pojawił się nowy wariant, w piwnicy znalazł się piec gitarowy który po kliku przeróbkach może trafi do bagażnika, można go podłaczyć omijając jego wzmacniacz, ale w sumie szkoda z niego rezygnować, lepiej popracować nad napięciami :8) fakt faktem bagażnika nieźle ubędzie.