Skocz do zawartości

e34 m50b20 pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio gdy podpinałem przyczepę do swojej e34-rki zauważyłem ,że właśnie przy haku słychać "wyjącą" pompę paliwa w zbiorniku... czy to normalne czy zaczyna padać? Ma dźwięk taki wyjący jak to niektóre pompy pracują, ale paliwo ładnie podaje silnik nie ma problemów z paliwem.
Opublikowano
Wyjąca pompa to nie jest normalny objaw. Pewnie powoli powoli kończy żywota
Opublikowano
U mnie też wyła , aż w końcu zaczeła się zawieszać. U mnie było powodem ciągła jazda z małą ilością benzyny. Teraz jak już kupiłem nową to założyłem sobie wyłacznik pompy paliwa i odrazu po przejściu na gaz rozłączam ją ;)
Opublikowano
Paliwo ma chłodzić wtryski podczas pracy na gazie!

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Niektórym trudno jest jak widać utrzymać te 30l paliwa. Bez sensu jest odłączanie pompy tylko dlatego że się przytarło ją jeżdżąc na oparach. Ale kazdy ma swoją szkołę :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wtryski to pół biedy gorzej jak przy wyprzedzaniu braknie gazu i trzeba będzie szukac włącznika pompy.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Pada już pompa. Miałem taki sam objaw chyba przez pół roku. W końcu podjechałem pod dom ...i już nie odpaliłem. Lepiej od razu wymienić i mieć spokój. Co do rozłączania pompy paliwa przy jeździe na LPG to nie jest to dobry pomysł.