Skocz do zawartości

330i Cabrio 2001 Migające tylne kierunkowskazy co 30 sekund

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Kupiłem niedawno E46 330 2001 r. i próbuję ogarnąć ten samochód. Nadszedł czas, żeby dowiedzieć się dlaczego tylne kierunkowskazy migają regularnie co 30 sekund (z dokładnością wręcz co do sekundy). Z pozycji kierowcy tego nie widać, jest to zauważalne tylko dla osoby będącej za samochodem.

Światła tylne są te:

http://abtuning.pl/images/BM102-BERE4.jpg

Druga sprawa. Przy (kontrolowanym już) włączaniu prawych kierunkowskazów migają one 4-5 razy szybkim tempem (jakby żarówka była spalona) po czym wracają do normalności. Dzieje się tak tylko za pierwszym włączeniem od czasu uruchomienia silnika. Później sporadycznie (chyba, że po dłuższej przerwie podczas jazdy).

W "starszym" modelu świateł wystarczyło podobno przeczyścić kostki, tutaj niestety nie.

Chętnie zapoznam się z jakimiś radami... ;)

Edytowane przez Adrian A-One
Opublikowano
Witam kolego , chętnie podłączę się do tematu gdyż mam dokładnie ten sam problem z tyłu mam lampy ledowe i tak własnie rozkminiam czy jakbym włożył seryjne czy coś to by pomogło. NAturalnie LED'y wstawil poprzedni wlasciciel...
Opublikowano
Bmw ma coś takiego jak sprawdzenie świateł na zimno,czyli sprawdzenie sprawności włókna w tym przypadku diody mala wartością prądu,która dla diody wystarczy aby zaświecić.Najprawdopodobniej masz jakieś slabe zamienniki lamp,idzie to wylączyc ncsem
Opublikowano
Mam identyczne lampy i kierunkowskaz po stronie kierowcy takze mi leciutko mruga ale to jest spowodowane tym ze dolny pasek ledów w kierunku jest chyba przepalony co bardzo słabo widac moze u cibie tez tak jest.