Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w ubiegłą sobote zona pojechała na rynek i jakiś koles parkując przerysował lewą stronę zderzaka przedniego. Zgłosiła na policję koleś oświadczenie napisał, że z OC pokryje szkodę. Ubezpieczony jest w PZU - rzeczoznawca dotarł do nas i wycenił szkodę na 424zł zderzak do malowania. Podał nam najblizszy warsztat lakierniczy w Kielcach (jestem z Buska) Serwis od 30lat niby zajmuje sie naprawa blacharki i lakiernictwem prowadza salon Alfy i Fiata ;/ Chciałem sie zapytac Was co o tym sadzicie czy nie lepiej bedzie jechac np. do Krakowa do BMW Misiak. PZU zaczyna juz coś marudzic zebysmy czasami nic wiecej za ich marne 424zł nie naprawiali. :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja w zeszłym roku naprawiałem w ASO Opla i nie narzekam.

Ubezpieczyciel musiał wyłożyć prawie 3 razy tyle, niż pierwotna złodziejska wycena.

Opublikowano
Witaj kolego, mam ten sam problem. Proponuje Ci oddać na naprawę bezgotówkową w ASO.. W Krakowie pozostaje już tylko M-Cars, gdyż Misiak stracił autoryzacje (podobno, tak mi powiedzieli). Ja zgłosiłem do M-Cars; naprawa potrwa 5 dni, biore samochód zastępczy nie gorszy niż zostawiam do naprawy.. Ciekaw jestem rezultatu; przy odbiorze będę bardzo szczegółowy w detalach, gdyż ciężko jest z Czarną Szafirową Perłą ehh btw. ciesz się, że nie trafiłeś na MTU, albo LINK4 -oni to dopiero marudzą ;)
Opublikowano
Nie ukrywam, że zaskoczyłeś mnie pisząc ze Misiak stracił autoryzacje no ale warto spróbować. Nie zdecyduje się na pewno na jakiś serwis fiat / alfa romeo. Może moje zarysowanie nie jest wielkie nie wymaga wymiany na nowy element ale jednak wole ASO tym bardziej, ze samochód ma wyglądać a nie tylko jeździć wiec chce zrobić to tak jak się należy. A co do auta zastępczego jak to się odbywa, bo mój służy mi do zarobku jako że prowadzę z żona działalność gosp. Możesz mi coś więcej na ten temat napisać? Dzięki.
Opublikowano

Wybierając ASO innej marki bardziej niż o efekt po lakierowaniu obawiał bym się jak chłopaki poradzą sobie ze złożeniem wszystkiego z powrotem do kupy.. Wiem, że np M-Cars ma lakiernie w OPLU obok, lecz pracuje tam ekipa z M-Cars specjalnie do BMW.. Nie wiem czy ASO ALFY i FIATA ma specyfikację jak składać BMW i jakie są wymiary szczelin w zderzakach..

Co do auta zastępczego polecili mi pewną firmę (pewnie zaprzyjaźnioną) która oferuje auta zastępcze bez limitu kilometrów.

Jest za to odpowiedzialność; gdy spowodujesz szkodę z Twojej winy, płacisz udział własny (do 3000tys).. można się za to dodatkowo ubezpieczyć za 55 zł od ew. szkód i ja chyba tak zrobię; nie pieniądze a różnie bywa a zamierzam przepiłować zastępczaka równo :DD

Umawiasz się z nimi, podstawiają auto na określoną datę i czas z pełnym bakiem paliwa i również z pełnym bakiem masz go zwrócić w całości najlepiej ;) chyba tyle.

Opublikowano
Ok. Dzieki wielkie. Juz wszystko wiem - kontaktowałem sie z kierownikiem serwisu M-Cars i wszystko mi dokładnie wytłumaczył. U mnie bedzie baaardzo duzo formalności ze względu na to ze auto jest w leasingu i firma to spółka cywilna. No ale może bedzie wszystko ok.
Opublikowano
Wybierając ASO innej marki bardziej niż o efekt po lakierowaniu obawiał bym się jak chłopaki poradzą sobie ze złożeniem wszystkiego z powrotem do kupy.. Wiem, że np M-Cars ma lakiernie w OPLU obok, lecz pracuje tam ekipa z M-Cars specjalnie do BMW.. Nie wiem czy ASO ALFY i FIATA ma specyfikację jak składać BMW i jakie są wymiary szczelin w zderzakach..

No nie moge :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Byłeś kolego kiedyś w jakimś aso i widziałes jak wygląda naprawa samochodu? Specyfikacja jak składać samochód :mrgreen: Wymiary szczelin w zderzakach :mrgreen: Nawet jeżeli są jakieś wymogi tego typu to uwarzasz że ktoś je traktuje powarznie i będzie sprawdzał szczeliny :duh: Szybciej spodziewał bym się takiej dokładności w prywatnym warsztacie niż w aso. Przecież tam takie naprawy idą taśmą. Nik nie zwraca uwagi na to czy szczeliny są idealnie równe albo na to że na elemencie jest jaieś wtrącenie, zejdz na ziemie kolego :wink: Gdzieś tam pewnie jest takie Aso ale to 1% w Polsce. Proponuje oddać samochód na naprawe bezgotówkową do dobrego nieautoryzowanego warsztatu. Dostaniesz za darmo samochód zastępczy i będziesz zadowolony z naprawy :wink:

Opublikowano
W Krakowie pozostaje już tylko M-Cars, gdyż Misiak stracił autoryzacje (podobno, tak mi powiedzieli).

Kto tak Ci powiedział, M-Cars? Widziałem prace lakiernicze u Misiaka i robiłem (lakierowałem) maskę i zderzak przedni plus cieniowanie błotników w M-Cars'ie :duh: Nigdy w życiu nie oddam im nic do lakierowania, składania, chyba że grabie :mrgreen: