Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A czy myślisz ze my wróżki? Kod silnika poproszę. Albo inaczej: jeśli jest to wtrysk pośredni to nie ma problemu, po za koniecznością zrobienia tego dobrze łącznie z regulacją.
Opublikowano
witam.

panowie czy istnieje mozliwosc zalozenie instalacji gazowej do tego typu modelu bmw??

Zakładam, że silnik to N52B30 (258KM). Tak, można założyć, jeśli to ten silnik.

Sebastianie ludziska myślą, że my wiemy co oni mają na myśli.....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie kupilem bmw e90coupe 328i.

Przed kupnem bez zastanowienia chcialem zalozyc gaz..jednak po kupnie zaczalem powaznie sie zastanawiac nad jej istalacja.

Czy ktos z Was wie jak sprawuje sie ten silnik na gazie? czy dostaje dosc mocno po "dupie". jakie sa wasze opinie?

Opublikowano

U mnie w miescie nikt sie nie podejmie...wyslano mnie do torunia i do lodzi.

W lodzi zalozenie 4,500zl Torun 3,300zł. W łodzi jest podobno hamowania..ale to akurat nie problem sprawdzic na hamowni gdzies indziej.

'

Obie bardzo duze firmy.

A jak to jest ze spadkiem mocy w silniku po zalozeniu instalacji gazowej? sa jakies zmiany jak to kiedys mowiono?

Opublikowano

A czasem nawet więcej. Jeśli będzie spadek mocy to za chwilę będziesz wymieniał głowicę z powodu zbyt ubogiej mieszanki właśnie. Dlatego tak ważne jest dobranie reduktora o odpowiedniej wydajności, a do twojego silnika wypadałoby już zamontować dwa.

No i tu pytanie którą instalację wybrać? Przy tak dużej różnicy cen sprawa wydaje się oczywista, ale zakup pozornie tańszej instalacji wiąże się z późniejszymi kosztami. Najlepiej zapytaj oba warsztaty jakie komponenty instalacji proponują i napisz na forum - ocenimy.

Opublikowano

Ja mma taki silnik i też e92 mam też wydruk z hamowni (zmierzyłem w pracy) dokładnie ma 229.5 KM PB i 227.5 KM LPG

Gaz też sam wstawiłem bo jestem z tej branży.

Wstawione Stag 300 Premium 2x Zavoli zeta N wtryskiwacze Hana zielone pojedyncze, wlew pod klapką, butla za siedzenia (65l brutto) i jest jeszcze bagażnik no chyba, że ktoś kupuje coupe, a chce wozić lodówki czy pralki.

Opublikowano
Musisz znaleźć porządnego gazownika (nie tylko polecanego w necie) który ma pojęcie o strojeniu instalacji. Poza tym dobre komponenty (najlepiej prins ewentualnie landi renzo) i będzie śmigać bezawaryjnie i bezproblemowo.

Lub hana,

2 x zavoli/2 x silver/2 x acr01....

tech

To nie statek kosmiczny i spokojnie da się to zrobić, byle z głową i nie zapominając o strojeniu.

Opublikowano

szkoda ze lobo dzieli nas taka odleglosc.

A mozecie kogos polecic np w moim rejonie? np kuj-pom?

chcialem dac zalozyc u mnie w miescie chlopaka co niby od 15lat zakadaja ale hamowni brak. niby do tego modelu nie zakladali ale do e46 pelno.

musialbym konkretnie zapytac o wszystkie inne podzespoly...wiem tylko ze stag premium i listwy hana.

Cos wspominal mi ze plusem premium jest to ze sam sie reguluje i dobiera mieszanke. Ja sie niestety nie znam.

Drugi gazowiec powiedzial ze sie nie podejmie bo potrzebna jest do tego hamownia.

Ale cena 1000zl roznicy + dojazdy (łodź) i ew strojenie wyjdzie mi ok 2tys roznicy wiec jakby nie patrzec no jest to dosc duzo

DZIEKI PANOWIE ZA ODPOWIEDZI I ZAINTERESOWANIE

Opublikowano
Hamownia nie jest do niczego potrzebna, a porządne strojenie w trasie. Premium też tutaj w niczym nie poratuje.
Opublikowano

zapytalem dlatego ze w toruniu na tych komponentach instaluja.

Wybieram staga tak jak Ty napisales..jeszcze tylko poszukam gdzie i ok.

dzieki za odpowiedzi