Skocz do zawartości

E60 zmiana standardowego audio na Logic7

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Witam :)

Czy ktoś już przerabiał temat rozbudowy standardowego audio na Logic7 w E60? Chodzi mi o to czy jest to prosta sprawa typu biorę wzmacniacz, głośniki, subwoofery (i co tam jeszcze wchodzi w kompletny zestaw) i w prosty sposób podłączam? Wiem, że w innych markach przy takich operacjach czasami trzeba wymienić kilka elementów samochodu, np. boczki drzwi, deskę/podszybie, elementy bagażnika itp. Jak jest w przypadku BMW E60? Zastanawiam się czy przypadkiem nie trzeba wymienić pół kabiny, żeby zamontować Logic7 i czy taka operacja będzie ekonomicznie uzasadniona - być może wyleczycie mnie z takiego pomysłu :D Zwłaszcza, że jestem na etapie poszukiwań samochodu i mogę poczekać na auto, które już fabrycznie będzie miało zamontowany ten zestaw.

Opublikowano
Przy doposażeniu w logic 7 najwiecej roboty jest z kablami, także jeżeli samochód ma wzmacniacz HiFi i bluetooth to jest duzo prosciej, bo zostają do podłączenia tylko kable do tylnych drzwi i gł. centralnego zasilanie i światłowód. Jeśli chodzi o wymianę elementów wnętrza to praktycznie wystarczy tylko wymienić lub przerobić boczki tylnych drzwi i zamontować tam głośniki.