Skocz do zawartości

czemu na INPA mam dwa razy OFF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W prawym górnym rogu jest takie okienko z lupą i tekstem Szukaj... wpisz "sp daten" nacisnik myszka szukaj i wyskoczy ci kilkadziesiat stron do przeczytania.
Opublikowano
Wszyscy piszą w różnych postach o SP daten i to już czytałem, ale tak naprawdę nie wiem co to jest, czy to jakaś nakładka na Disa czy całkiem nowy program,
Opublikowano
coś mi ten twój screen nie działa :mad2:
wwo_j
Opublikowano

Error compiling script files

zainstalowalem inpe wg tego

ale tu jest w 49 sek pokazane zeby zaznaczyc ADS a czemu nie OBD ? zaznaczylem tak jak na filmiku i powgrywalem sp daten wedlug "chomikowej" instrukcji, nigdzie indziej nie znalazlem.. od 2 dni nic nie dziala procz tego ze zaplon ON w byle co wejde i ten error

poszlo cos tylko ta evoltowa inpa po niemiecku tam wiekszosc ale co tam

i jeszcze pytanko bo sciagnalem teraz tą evoltovą inpe i wlasnie w niej wszystko gra ale to sama inpa nie ma ncs expert.. mozna to normalnie sciagnac i zrobic swiatla dzienne czy to grubsza sprawa?

no to na koniec w jakiejs wersji widzialem taki test ogolny zeby zobaczyc wszystkie błędy a w tej evoltowej cos nie moge znalezc.

Opublikowano

Ty jeśli masz fejsa USB to zaznaczasz OBD nie ADS, o ogólnie jeśli zrobiłeś wszystko tak jak pisałem wcześniej to powinno Ci działać bez problemu :)

w sumie najważniesze w tym wszystkim są nowe stery i nowe pliki, bo bez palących się lampek INPA też śmiga :)

wwo_j
Opublikowano

no wlasnie tylko te sp daten zostalo, mam od Capaz'a ale za bardzo nie wiem jak wrzucic, pomozesz?

da sie aktywowac swiatla dzienne w e39 z 98 roku (ksenony) i kierunki przy otwieraniu samochodu ?

Opublikowano

pomogę :) ogólnie filozofii nie ma, było już sporo o tym....w czym rzecz, w paczce masz foldery np Daten,Ecu i Sgdat.

Zawartość Ecu przegrywasz do X:\Ediabas\Ecu a pliczki z Sgdat do x:\...\INPA\Sgdat

i INPA już ci powinna bez problemu śmigać :)

Dodatkowo pliczki z Sgdat są ci potrzebne do x:\NCSEXPER\SGDAT\ oraz zawartość folderu Daten do x:\NCSEXPER\Daten

Co do ost pytania, to chyba zależy od tego jaki masz moduł, tak gdzieś czytałem...ale to ktoś, kto się bawił na e39 raczej konkretnie ci na te pytanie odpowie :)

wwo_j
Opublikowano

Kierunki aktywowalem teraz walcze ze swiatlami dziennymi, robie wg instrkcji ale wywala blad : coapi 2041wrong ecu coding index a_lcm codierindex= 17h i tutaj stoje..

edit poszlo, walcze dalej a za instrukcje dzieki

:)

przy aktywacji dziennych niby ok, ksenony po tej zmianie w pliku zamrugaly kilka razy ale przekrecam zaplon i nie ma dziennych, o co kaman ?