Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie

jak wygląda wymiana "paska rozrządu" - ewentualne pytanie czy on jest czy jest łańcuch

Pytania w jaki sposób i co ile to serwisujemy ???

Opublikowano
Pytania w jaki sposób i co ile to serwisujemy ???

Jesteś stróżem prawa? Zawsze jak jestem zatrzymany to słyszę "dokąd jedziemy", "dlaczego przekraczamy prędkość", "przygotujemy prawo jazdy dowód rejestracyjny". Tylko nie rozumiem, dlaczego nigdy nie słyszałem "płacimy mandat", chętnie bym się podzielił kosztami :wink:

Chciałbym odpowiedzieć rzeczowo na Twoje pytanie, ale nie dajesz na to za bardzo szansy. Jakie jest to 320? Diesel, benzyna, ile mocy? Montowane były różne silniki. Wszystkie na łańcuchu, jednak w niektórych mogą występować z nim problemy.

Pozdrawiam

Opublikowano
"dokąd jedziemy", "dlaczego przekraczamy prędkość", "przygotujemy prawo jazdy dowód rejestracyjny".

Offtop:

Zwroty o które pytasz, to pozostałości liczby podwójnej - dualis, która pierwotnie w języku polski występowała, a odnosiła się do rzeczy występujących parami, np. oczu, uszu, rąk itd. (wywodzi się z przodka języka polskiego - języka staro cerkiewno słowiańskiego). Obecnie liczba podwójna w zasadzie nie występuje (w szkole przecież od lat uczą nas, że jest tylko liczba pojedyncza i mnoga), zachowała się jednak w sposób szczególny w języku służb mundurowych, a szczególnie u wojskowych :mrgreen:

Opublikowano

Hassassyn ale mnie rozbawiłeś :mrgreen: normalnie poskładałem się :cool2: .

Natomiast Carllito mam problem ze zrozumieniem tego co piszesz :duh: - jakoś tak zaczynasz od :oops: strony :mrgreen:

w 320 "i" i "d" były i są łańcuchy ale w wersji po lifcie dorównują wytrzymałością paskom

generalnie serwisowanie rozrządu to jego wymiana lub sprawdzenie stanu. Jeśli to silnik 177KM jedno i drugie jest nieopłacalne, wtedy czekasz aż się posypie.

Opublikowano

Panowie - ja rozumiem, że Autor nieco źle się wyraził, ale doradzanie głupot to chyba nie na miejscu... :duh: To forum miłośników marki, a nie poradnik, jak sobie na allegro kupić nowy silnik N47, jak się wysra obecnie użytkowany, więc wypadało by już skończyć z tym: "poczekaj aż padnie i kup nowy" :D

Chyba mało sensowne jest dzisiaj kupowanie aut w Polsce na równi z kupowaniem "zadbanych silników", tym bardziej N47 :roll:

Jak dla mnie wymiana rozrządu w tym motorze (o ile nie ma 1mln km i luzów jak stara dziw.a) jest o wiele bardziej opłacalna i sensowna niż zakup takiego samego, lub gorszego dziadostwa w używce. Nie ma co też z tymi 177KM dramatyzować.

Wiele skrzypi, świszczy, trze, ale chodzi - zresztą podobnie może być po wymianie. Braku dziwnych dźwięków nie gwarantuje nawet ASO, ale przynajmniej się łańcuch nie urwie. :twisted:

Opublikowano
Panowie - ja rozumiem, że Autor nieco źle się wyraził, ale doradzanie głupot to chyba nie na miejscu... :duh: To forum miłośników marki, a nie poradnik, jak sobie na allegro kupić nowy silnik N47, jak się wysra obecnie użytkowany, więc wypadało by już skończyć z tym: "poczekaj aż padnie i kup nowy" :D

Chyba mało sensowne jest dzisiaj kupowanie aut w Polsce na równi z kupowaniem "zadbanych silników", tym bardziej N47 :roll:

Jak dla mnie wymiana rozrządu w tym motorze (o ile nie ma 1mln km i luzów jak stara dziw.a) jest o wiele bardziej opłacalna i sensowna niż zakup takiego samego, lub gorszego dziadostwa w używce. Nie ma co też z tymi 177KM dramatyzować.

Wiele skrzypi, świszczy, trze, ale chodzi - zresztą podobnie może być po wymianie. Braku dziwnych dźwięków nie gwarantuje nawet ASO, ale przynajmniej się łańcuch nie urwie. :twisted:

Chociaż jedna sensowna odpowiedz :cool2:

Opublikowano
Samochód to 320i benzyna E90 powiedz co jeszcze powiedzieć 173 km

Ano dokładnie tak napisał - tylko, że wywody powstały w chwili, kiedy tej informacji od Autora brakowało :wink: Nie ma co za zapas straszyć chłopaka, bo się na Skodę przerzuci :norty: