Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.jestem świeżo po wymianie termostatu(oryginał) oraz wszystkich elementów odpowietrzania skrzyni korbowej/odmy(rózwież oryginalne) oraz wymianie oleju. I pojawił się problem syczenia (jakby uciekającego powietrza). słychać to tylko wewnątrz, po dodaniu gazu syczenie znika ale przy wyrównaniu obrotów znów sie pojawia. Co może być tego przyczyną? Dziękuje i pozdrawiam posiadaczy
Opublikowano
Moim zdaniem to przepustnica, jest zapchana i przez to ciągnie lewe powietrze, dlatego syczy. U ojca w 320i na vanosie także to słychać, a kiedyś nie było. Nie mam się kiedy za to wziąć :-/

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Sprawdź wszystkie gumki przy kolektorze ssącym, takie małe zatyczki na króćcach. Miałem taką rozerwaną z tyłu kolektora i przez miesiąc nie mogłem dojść gdzie syczy...
Opublikowano
Wcześniej nie było tego problemu.Wina będzie albo źle podłączonej odmy albo przepływomierza(bo też został wymieniony).ale obstawiałbym to pierwsze.w sobote mechanik dostanie auto do poprawki i już raczej nie skorzystam z jego usług.pozdrawiam
Opublikowano
jesli obroty nie faluja to przed przeplywka musi gdzies ssac. daj znac jak dowiesz sie co bylo przyczyna
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
mój brat był u mechaników którzy zajmują sie tylko bmw(ale nie aso) i wyszło że syczy z czujnika temp w kabinie,który znajduje pod obudową kierownicy, nad pedałem sprzęgła.Ale to już będzie inny wątek.Mój mechanik ma akurat urlop ale w sobotę dostanie auto do poprawek z tą odmą.Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam posiadaczy :8)