Skocz do zawartości

e39 520i syczenie po wymianie odmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.jestem świeżo po wymianie termostatu(oryginał) oraz wszystkich elementów odpowietrzania skrzyni korbowej/odmy(rózwież oryginalne) oraz wymianie oleju. I pojawił się problem syczenia (jakby uciekającego powietrza). słychać to tylko wewnątrz, po dodaniu gazu syczenie znika ale przy wyrównaniu obrotów znów sie pojawia. Co może być tego przyczyną? Dziękuje i pozdrawiam posiadaczy
Opublikowano
Jeżeli nie było problemu wcześniej to znaczy,że coś źle złożyłeś.
Opublikowano
Moim zdaniem to przepustnica, jest zapchana i przez to ciągnie lewe powietrze, dlatego syczy. U ojca w 320i na vanosie także to słychać, a kiedyś nie było. Nie mam się kiedy za to wziąć :-/

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Sprawdź wszystkie gumki przy kolektorze ssącym, takie małe zatyczki na króćcach. Miałem taką rozerwaną z tyłu kolektora i przez miesiąc nie mogłem dojść gdzie syczy...
Opublikowano
  • Autor
Wcześniej nie było tego problemu.Wina będzie albo źle podłączonej odmy albo przepływomierza(bo też został wymieniony).ale obstawiałbym to pierwsze.w sobote mechanik dostanie auto do poprawki i już raczej nie skorzystam z jego usług.pozdrawiam
Opublikowano
jesli obroty nie faluja to przed przeplywka musi gdzies ssac. daj znac jak dowiesz sie co bylo przyczyna
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
  • Autor
mój brat był u mechaników którzy zajmują sie tylko bmw(ale nie aso) i wyszło że syczy z czujnika temp w kabinie,który znajduje pod obudową kierownicy, nad pedałem sprzęgła.Ale to już będzie inny wątek.Mój mechanik ma akurat urlop ale w sobotę dostanie auto do poprawek z tą odmą.Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam posiadaczy :8)