Skocz do zawartości

Nierówna praca silnika na zimnym e36 1.8is m42

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z którym nie mogę się uporać...a zatem od pewnego czasu po odpaleniu silnika rano skacze po obrotach od 200 do 1200 jak się trochę rozgrzeje to trzyma obroty ok 900, bądź gdy ruszę i zatrzymam sie na krzyżówce również jest ok..

Podejrzewam że to może być wina czujnika temp. wody ale dziś byłem na kompie i wyskoczyły mi 2 błędy :

- 36 zawór odpowietrzenia zbiornika paliwa

- 201 kontrola czujnika 02

Właśnie nie wiem o co chodzi z tym drugim błędem może mi ktoś pomóc powiedzieć co oznacza i wgl??

Jeśli ktoś ma pomysł na to co może być jeszcze z tym skakaniem po obrotach na zimnym silniku prosił bym o info :D

z góry Dzięki :)

Opublikowano

najpierw to sprawdź czy poprzedni mądry i ekologiczny właściciel nie zamontował tego ciekawego urządzenia do zubożenia mieszanki na zimnym. Taki śmieszny zaworek podciśnienia montowany do któregoś przewodu. Wywaliłem to u mnie i po kłopocie.

A objawy miałem identyczne.

Opublikowano
najpierw to sprawdź czy poprzedni mądry i ekologiczny właściciel nie zamontował tego ciekawego urządzenia do zubożenia mieszanki na zimnym. Taki śmieszny zaworek podciśnienia montowany do któregoś przewodu. Wywaliłem to u mnie i po kłopocie.

A objawy miałem identyczne.

moglbys dokladnie opisac, gdzie znajduje sie ten zaworek i jak go wywalic?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego wiadome że zawsze nie znajdzie się w tym samym miejscu.. posprawdzaj przewody podciśnienia jak wyda ci się coś dziwnego wywal to:D

Pozdro :shock: