Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z automatyczna skrzynia biegow a mianowicie po odpaleniu silnika, ustawiam dzwignie w pozycji Drive, i nic sie nie dzieje. Dodaje gazu i stoi w miejscu. Dowiedzialem sie, ze moze to byc ciegno do ktorego przymocowane sa linki, badz ktoras linka spadla albo pekla. po glebszych ogledzinach wszystko jest w nalezytym porzadku a auto nie jezdzi :/ HELP !
Opublikowano
Podłącz samochód do komputera z DISem i sprawdź w wartościach diagnostycznych modułu skrzyni biegów czy przy przełączaniu pozycji lewarka na D komputer również rozpoznaje mianę biegu na D. Jeśli nie - może być to faktycznie wina cięgien. Jeśli tak a auto nie jedzie to może być wina samej skrzyni i braku "zasprzęglania".
http://i983.photobucket.com/albums/ae312/piskozub/DSC_0947c.jpg
Opublikowano
Wyszlo tak, ze nie mialem w ogole oleju w skrzyni, bo miska gdzies sie przedziurawila. kupilem miske i olej i mam pytanie czy jestem w stanie wpompowac sam ten olej w skrzynie czy tylko za pomoca komputera??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgubiłeś 7 do 10 litrów oleju i nic nie zauważyłeś? Trochę to dziwne. Myślisz, że jak teraz nalejesz olej to pojedziesz jakby nic się nie stało?
Opublikowano
nie wiem jakim cudem nagle zrobila sie dziura srednicy 5mm, autko stalo na lotnisku tydzien po czym nie moglem z niego wyjechac :/