Skocz do zawartości

Problem skrzyni biegów automat 120d e87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z automatyczna skrzynia biegow a mianowicie po odpaleniu silnika, ustawiam dzwignie w pozycji Drive, i nic sie nie dzieje. Dodaje gazu i stoi w miejscu. Dowiedzialem sie, ze moze to byc ciegno do ktorego przymocowane sa linki, badz ktoras linka spadla albo pekla. po glebszych ogledzinach wszystko jest w nalezytym porzadku a auto nie jezdzi :/ HELP !
Opublikowano
Podłącz samochód do komputera z DISem i sprawdź w wartościach diagnostycznych modułu skrzyni biegów czy przy przełączaniu pozycji lewarka na D komputer również rozpoznaje mianę biegu na D. Jeśli nie - może być to faktycznie wina cięgien. Jeśli tak a auto nie jedzie to może być wina samej skrzyni i braku "zasprzęglania".
http://i983.photobucket.com/albums/ae312/piskozub/DSC_0947c.jpg
Opublikowano
  • Autor
Wyszlo tak, ze nie mialem w ogole oleju w skrzyni, bo miska gdzies sie przedziurawila. kupilem miske i olej i mam pytanie czy jestem w stanie wpompowac sam ten olej w skrzynie czy tylko za pomoca komputera??
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zgubiłeś 7 do 10 litrów oleju i nic nie zauważyłeś? Trochę to dziwne. Myślisz, że jak teraz nalejesz olej to pojedziesz jakby nic się nie stało?
Opublikowano
  • Autor
nie wiem jakim cudem nagle zrobila sie dziura srednicy 5mm, autko stalo na lotnisku tydzien po czym nie moglem z niego wyjechac :/