Skocz do zawartości

[E34] 2.4 TD , głośna praca silnika rano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , od jakiegoś czasu są pewne problemu z autkiem . Otóż po nocnym postoju po odpaleniu rano , silnik, strasznie głośno chodzi dużo głośniej klepie ... wydaje mi się jakby również dużo " ciężej " było mu jechać .. Jednak gdy auto osiągnie już swoją temperaturę , silnik pracuje dużo ciszej , i z dynamiką jazdy jest też dużo lepiej .. Silnik to M21 , 2.4 TD , z mechaniczną pompą ... Olej w aucie zmieniony , zawory sprawdzone ... wszystko wygląda w porządku , nie mam pojęcia co może być tego powodem przyczyną , może wy macie jakieś pomysły ?
Opublikowano
Przebieg raczej nie jest taki wielki ... Na liczniku pokazuje 331 tys , a do przebiegu 275 tys auto ma książkę serwisową z przeglądami w Niemczech ...W polsce jest 5 rok ... A ja jestem drugim właścicielem , więc przebieg myślę że raczej jest originalny i nie kręcony ...