Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy ,dopadła mnie dzisiaj awaria pompy czyli sterownik(diagnoza zrobiona DIS-em )

Rok temu miałem wyciek ropy z pompy ,wtedy wymienili mi uszczelnienie i tłoczek bo był lekko zarysowany ,elektronika nie była wymieniana bo nic się nie dzialo ,a gościu mnie przestrzegał że powinno sie wymienic ,ale nie kazalem bo szkoda kasy i teraz mam podwójne wydatki bo muszą jeszcze raz zrobic to samo co przedtem czyli było 1500pln ,a teraz bedzie 2400pln ,a jak bym odrazu wymienił elektronike to by było 2500pln a nie 3900pln jak dodamy te dwie naprawy .Przestroga dla was koledzy ,półśrodkami daleko nie zajedziesz pozdrawiam :?

Opublikowano

A po co chciałeś za pierwszym razem wymieniać elektronikę skoro była sprawna ??

Na płytce nie ma zużycia - działa lub nie. Zatarty tłoczek może uszkodzić elektronikę - teraz masz chyba ten objaw.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

Witam wyskoczyły takie błedy

DDE43 control module

DDE72 ASR reception

MSR reception

timeout message ASK

zastanawiam sie jeszcze czy to napewno elektronika w pompie padła czy komputer może ktoś mi coś doradzi :(

Opublikowano

...ale czy auto nie odpala ?

poza tym jeśli jesteś 100 % pewny iż środek pompy został zrobiony to ja na Twoim miejscu zdemontowałbym tylko sterownik bez wyciągania pompy i wysłał go do naprawy ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

zgasło na skrzyrzowaniu i koniec, kreci normalnie ale nie odpala :(

ropa dochodzi, pompa była robina rok temu ,wymieniony był tłoczek i została uszczelniona

Opublikowano

...ściągnij kolektor , wykręć sterownik i obetnij kable tylko tak żeby można było później połączyć ;)

u mnie w podpisie masz numer do Bydgoszczy do Marcina , zadzwoń i zapytaj o naprawę samego sterownika ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Witam koledzy auto naprawione wymieniona elektronika ,pompa rozebrana, sprawdzona, wszystko jest ok, skalibrowana gwarancja na rok :cool2: