Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas jazdy nawet krotkiej moja Becia szybko lapie wysoka temperature.Próbowalem cos z tym robic i przy okazji odkryłem ze chlodnica jest caly czas zimna,brakuje jej mocy,i nie ma ogrzewania .Porsze o pomoc !

Dane techniczne - 320 i automat,bez gazu. :( :|

Opublikowano
Sprawdź poziom płynu, ewentualnie jego punkt zamarzania, odpowietrz układ chłodzenia :8)
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
No ale ta zimna chlodnica to raczej nie wina uszczelki:/ i brak ogrzewania...ehhh :cry:
Kompresja wali w płyn chłodzący i migiem jest zapowietrzona chłodnica i silnik.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
A może tylko diabli wzięli termostat i jest zablokowany w pozycji zamkniętej.

... też początkowo tak myślałem że jest tylko mały obieg ale ogrzewanie by było ... chyba jednak zapowietrzenie ...

sprubuj najpierw odpowietrzyć układ / znajdziesz - nie dawno wałkowany temat / i zobacz jak to będzie chodziło - / jak jest pęknięta uszczelka to będzie " woda " w oleju i maź olejowa / taki żółtawy kit / na korku wlewu oleju - posprawdzaj to / acha , przy wodzie w oleju - pozim oleju na bagnecie powinien być podwyższony , potem zostanie Ci tylko pompa do sprawdzenia ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
  • 2 tygodnie później...