Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem ze swoja piatka . Ostatnio podczas docierania starych opon chyba poszlo sprzeglo, nie jestem pewien, najpierw cos mi zasyczalo a potem jakby taki metaliczny dzwiek z okolic skrzyni jakby metal tlokl o metal oraz niesamowity smrod no i beemka juz nie chciala ruszyc i nie dalo sie wbic zadnego biegu. Nastepnie zepchnelem ja na podworko i odpalilem jeszcze raz i biegi wchodza normalnie ale auto nie chce jechac, np na 1 biegu puszczem sprzeglo to na rownej nawierzchni delikatnie sie toczy do przodu ale nie reaguje na gaz i przy tym nasila sie ten nieprzyjemny zapach, z kolei na wstecznym dzieje sie cos dziwnego gdy puszczam sprzeglo to najpierw cale auto drzy i dopiero ledwo sie toczy rowniez bez reakcji na gaz. Czy ktos ma moze jakis pomysl co to moze byc? Przepraszam ze pisze bez polskich znakow ale mam niemiecka klawiature. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich. :)
Opublikowano

Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to spalone sprzęgło, tzn. tarcza sprzęgła. Dotarłeś opony i sprzęgło zarazem.

pozdrawiam

Opublikowano
zarznoles sprzedało na maksa ;) bo gdyby wysprzeglik padł to nie wrzucił byś biegu a metaliczny dźwięk to zajechana tarcza
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano
jeżeli będziesz robił "remunty" to najlepiej wymień kompletne sprzedało tzn mówię o lozysku tarczy i docisku bo dwumas raczej nie powinien się skończyć (raczej) najtańszym kosztem koło 600zł ale nie radził bym tak robić. lepiej dorzucić parę złoty i zrobić jak się należy żebyś mógł znowu ucierac :)
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano

Kpl. sprzegło do wymiany. Jakby koza nie skakała, to by nóżki nie złamała.

Btw. nie lubię gości, którzy upalają opony, nie ważny jaki cel, poprostu żałosne.

Opublikowano
Fakt, koledzy maja racje :) -- GLUPOTA. Wczoraj rozebralem swoja betke i co sie okazuje - zmielone sprzegielko walu i peknieta obudowa skrzyni przy jednej srubie ;O, a do sprzegla sie jeszcze nie dostalem wiec ciekaw jestem co tam sie dzieje :D Nie moge odkrecic jednej sruby ktora jest od gory skrzyni biegow, jesli ja przetne przecinakiem to chyba nic nie uszkodze? Bo do sprzegla musze sie jakos dostac. Pozdrawiam
Opublikowano
Kpl. sprzegło do wymiany. Jakby koza nie skakała, to by nóżki nie złamała.

Btw. nie lubię gości, którzy upalają opony, nie ważny jaki cel, poprostu żałosne.

Nie upalalem ich na smierc tylko pomyslalem ze juz opony do wymiany to sie powyglupiam troche, no niestety glupoty kosztuja. I przyznam koledze racje ze czysta glupota i napewno tego nie powtorze :) Troche zabawy bylo ale fakt faktem nie bardzo bylo czym :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie. Wymienilem sprzeglo kpl oraz wysprzeglik. Niby wszystko ok juz poskladalem ale mam problem z opowietrzeniem, pompuje pompuje pol dnia i nic, ktos wie jaki jest patent na odpowietrzenie tego ukladu?? Dodam ze plyn hamulcowy mam na stanie czyli miedzy min a max.

ps. przy moich probach odpowietrzania strasznie stwardnial mi pedal hamulca (??) Prosze o porady i pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano
Witam ponownie. Wymienilem sprzeglo kpl oraz wysprzeglik. Niby wszystko ok juz poskladalem ale mam problem z opowietrzeniem, pompuje pompuje pol dnia i nic, ktos wie jaki jest patent na odpowietrzenie tego ukladu?? Dodam ze plyn hamulcowy mam na stanie czyli miedzy min a max.

ps. przy moich probach odpowietrzania strasznie stwardnial mi pedal hamulca (??) Prosze o porady i pozdrawiam serdecznie.

mozesz opisac dokladniej twardosc tego sprzegla?? mozesz je wcisnac w podloge czy stoi jak pedal hamulca??

Opublikowano
BMW czasem trzeba spalic opony, ale nie dwulitrowka.

jakbys zobaczyl jak palila gume maja e34 m20b20 to by Ci oczy wypadly :D kapcie raz w miesiacu zostawialem na rondach. palic to trzeba umiec, a jak sie przy paleniu trzyma podswiadomie lekko sprzeglo wcisniete to nawe 535 zdechnie :mad2:

Opublikowano
Juz zrobiona!! Odpowietrzalem normalnie przez odpowietrznik przy wysprzegligu ciagle pompujac i dolewajac plynu na biezaco bo duzo ubywalo i po okolo pol godzinki pompowania pedal stwardnial tak jak byc powinno :) Teraz hula az milo . Pozdrawiam