Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie moglem nic znalesc na ten temat wiec zalozylem nowy z takim pytaniem:

Od jakis dwoch miesiecy (coraz bardziej) cos strasznie napier*** z tylu! slychac to wydaje mi sie od strony kierowcy - wymienilem juz dwa wachacze - dwa razy bylem na ogledzinach u mechanika i nic. Twierdzi ze wszystko jest ok nie ma zadnych luzow! nie chce wymieniac pol auta aby dojsc do tego co jest wiec pytam czy moze ktos z was mial podobny problem? jest to taki gluchy pojedynczy dzwiek przy wjezdaniu w dziure/jakas nierownosc....

Wydaje mi sie ze dochodzi to z gory a nie z dolu! jest tam moze jakas guma u gory w bagazniku na mocowaniu amortyzatora?

wiem ze cos podobnego jest w e36 - kiedys mialem podobny problem w e36 i pamietam ze wymienialem jakies gumy/podpory amortyzatora u gory w bagazniku!

tymbardziej ze dzwiek jest taki gluchy jakby cos obijalo o blache!?

moze ktos z Was jest madrzejszy i cos wie na ten temat?:)

• Zarejestrowani
Opublikowano
U mnie tez kiedys lomotalo ( taki dzwiek jak by amor byl luzny ale ja mam kombi i to inaczej slychac) i okazalo sie ze od wewnatrz na kielichu mi gumka tlumiaca strzelila po wymianie spokoj i cosza

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Obstawiam laczniki stabilizatora, to cholerstwo zazwyczaj puka w taki charakterystyczny sposob do tego potrafi sie strasznie niesc po budzie kiedys mialem wybity lacznik z tylu a slyszalem go ewidetnie z przodu.

Najlepiej podjedz na stacje diagnostyzna tam gdzie wykonuja przeglady i popros o badanie stanu zawieszenia auta przez diagnoste koszt max 20zl a bedziesz mial pewnosc

Opublikowano
mi kiedys walilo jak bym kogos wozil w bagazniku. Okazalo sie ze nic takiego. lewy amortyzator pekl :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie mam podobny problem. U mnie stuka na poprzecznych nierownosciach. Np wjezdzajac na 2 cm kraweznik albo prog zwalniajacy. I przod i tyl :shock: takie uczucie jajkby kolo mialo uskok i luz. Mechanik sprawdzal amory ich mocowanie wachacze i mowi ze wszystko sie dobrze trzyma. Jadac szybko po nierownosciach jest cisza. Mam u siebie sportowe dostosowanie nadwozia S226A cokolwiek to oznacza :-D wkurza mnie to pukanie taki gluchy dzwiek. Dzwiek jest tylko jak kolo wjezdza lub zjezdza z jakiegos rantu. Jadac np po muldach jest zupelna cisza.

🙃🙃

Opublikowano

Czytając Wasze posty przypomniałem sobie jakie ja miałem problemy ze stukaniem w e36!

Na dołkach i nierównościach ciągle słychać było jakieś stuki. Gdzie ja nie byłem... Stacje diagnostyczne, warsztaty... Wszyscy oglądali samochód i nikt nie miał do czego się doczepić... Zawieszenie w porządku, amory... Wszystko super...

I przez przypadek kolega znalazł problem. Miałem wklejana tylną szybę i na dolnej krawędzi klej puścił i ta na nierównościach stukała o blachę :)

Po wklejeniu szyby wszystko ucichło :)

• 11 lat później...
Opublikowano
W dniu 12.09.2012 o 14:53, feel_x napisał(a):

Panowie mam podobny problem. U mnie stuka na poprzecznych nierownosciach. Np wjezdzajac na 2 cm kraweznik albo prog zwalniajacy. I przod i tyl :shock: takie uczucie jajkby kolo mialo uskok i luz. Mechanik sprawdzal amory ich mocowanie wachacze i mowi ze wszystko sie dobrze trzyma. Jadac szybko po nierownosciach jest cisza. Mam u siebie sportowe dostosowanie nadwozia S226A cokolwiek to oznacza 😄 wkurza mnie to pukanie taki gluchy dzwiek. Dzwiek jest tylko jak kolo wjezdza lub zjezdza z jakiegos rantu. Jadac np po muldach jest zupelna cisza.

Wiem, że minęło 11 lat ale może pamiętasz co było przyczyną? U mnie w E87 mam taki problem w tylnym Zawieszeniu. Wahacze sztywne, sprężyny całe, Amortyzatory nowe. Jutro jeszcze będę sprawdzał górne mocowanie amortyzatora, jeśli będzie całe to poddaje się... Zrobiłem już ok. 5tyś kilometrów i nic się nie zmieniło... 😭

Aktualne Auto:

BMW E87 118d M47TU2D20

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

😂 juz nawet samego auta nie pamietam dokładnie. 

🙃🙃