Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam maly problem samochód drzy mi przy wymienionej wyzej predkosci gdzies w okolicach tylniej osi sie to dzieje nie wie ktos moze czym jest to spowodowane i jak to mozna usunac i nie sa to opony bo bylo to pierwsza rzecza jaka sprawdzalem moje autko to bmw e 36 320i 24v coupe 1997
Opublikowano

Zapewne w takiej sytuacji masz mocno wybite zawieszenie z tylu.

Jednak co sprawdzales z oponami??

Zwrociles uwage czy felga jest prosta i czy nie jest w ksztalcie jajka??

Czy sa kola dobrze wywazone??

Opublikowano
obstawiam na krzywe felgi lub wadliwe opony...kolega ma wulkanizacje to czasem trafiaja sie nowki sztuki ktorych nie idzie wywazyc (bubel)...i to powiem ze dosc drogie opony...
Opublikowano
felgi sa proste a oponki tez bo na wulkanizacji sprawdzali a moze byc to wina wału albo półoski??
Opublikowano
moze i racja ostatni zakupilem pólos od rocznika 93 bo moja niestety poszłą posypała sie od udeżenia chyba wjade na kanał i sprawdze to i najwyzej nowke sztuke bedzie trzeba zakupic
Opublikowano

zanim rozbierzecie cały most ..........

Polecam spojrzeć, czy w kołach nie ma zbitego sniegu.

Ostatnio nie wiedziałem co jest, a mam stalówki, więc nie widać nic.

Auto postało pare minut na parkingu podziemnym i wszytsko OK.

Opublikowano
... sprawdź amortyzator drgań na wale - ten łącznik metalowo gumowy - jak jest stara guma lub wybite tulejki to jest podobny efekt do opisanego przez Ciebie ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie chciałem napisać coś podobnego. Pojeździłem po śniegu, potem zrobił się lód, z jednej strony koła odpadł, a z drugiej nie. Kierownicy nie dało się utrzymać przy 70kmph. W akcie desperacji obiłem koła z lodu i... spokój.

Oczywiście jeżeli to nie to - nie zaprzeczam wymienionym wyżej uszkodzeniom.

Kai
Opublikowano

Właśnie chciałem napisać coś podobnego. Pojeździłem po śniegu, potem zrobił się lód, z jednej strony koła odpadł, a z drugiej nie. Kierownicy nie dało się utrzymać przy 70kmph. W akcie desperacji obiłem koła z lodu i... spokój.

Oczywiście jeżeli to nie to - nie zaprzeczam wymienionym wyżej uszkodzeniom.

dokladnie, lod w wewnetrznych stronach felg. u mnie wahcze byly cale pokryte lodem a w felgach tez bylo go sporo i juz myslalem ze znow tuleje wahaczy do wymiany bo cos tluklo ale przyszla odwilz i jest cisza.

Opublikowano
wielkie dzieki za rady kola to nie sa ale najprawdopodobniej ta guma bo załozyłem koła lato zeby sprawdzic i to samo