Skocz do zawartości

ogrzewanie w e 30 cabrio podobno mocniejsze???????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytając inne posty zauważyłem że niektórzy twierdzą iż w cabrio jest dużo bardziej wydajniejsze ogrzewanie????Hmm ja z kolei uważam że niekoniecznie bo przy tych mrozach ciepłe powietrze wogole nieleciało.Pozatym to jest samochód na lato nie na takie mrozy.

Ale interesuje mnie argumentacja takiego twierdzenia?????

Czy to wogole ma ręce i nogi???

Pozdrawiam!!!!!

Opublikowano
nie wiem jak jest w E30 ale u mnie po wymianie filtra kabinowego i plynu w chłodnicy zrobiła sie małą sauna na kółkach :D :!: , takie ogrzewanie plus podgrzewane fotele zadawolą chyba jabardziej wybrednych :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Ja mam e 30 cabrio i naprawde ogrzewanie jest wydajne bardzo ciepło w aucie, nie narzekam. Jednka nie mam porwnania do zwyklej e30 bo nie miałem :roll:

Moze masz zapowietrzony układ albo zakamieniana nagrzewnice :?: Moze ktos jeździł na samej wodzie wczesniej :?:

Korzystajac z okazj ma do Ciebie pytanie, czy jak jedziesz swoja e30 powyzej 100km/h to znacznie wzrasta szum wiatru słyszanego w srodku???

Opublikowano

Na bank wcześniej jeżdził ktoś na normalnym płynie teraz dolewałem i odpowietrzałem cały układ i ogolnie jest cieplej jak połyka cieplejsze powietrze z zewnątrz a jak te mrozy to leci zimne!!!!!Jednak co racja to racja gdyby nie podgrzewane siedzenia to bym chyba przymarzł!!!!1

Co do szumów to ich niesłysze bo głośno gra muzyka hehehe, a tak wogóle

to najlepiej kupić windshotta i wtedy jest podobno świety spokój ze świstem i wogóle.Teraz mam hardtopa i raczej nic nie świszczy jedyne co to dlatego że mam troche wygięty ten taki słupek prowadzący w tylnym trójkąciku i jak szyba od mojej strony sie domyka to są szpary miedzy trójkącikiem a drugą szyba i tędy tylko troszeczke świszczy ale takie to uroki CABRIOLETÓW:):)

Pozdro!!!

Opublikowano
W E30 Cabrio jazda bez windshotta przy predkości wiekszej niż 80km/h to już niezle wyzwanie, windshott w tym samochodzie jest obowiązkowy :!: :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
W E30 Cabrio jazda bez windshotta przy predkości wiekszej niż 80km/h to już niezle wyzwanie, windshott w tym samochodzie jest obowiązkowy :!: :D

przejechalem sie z otwartym dachem bez windschotta po 3city obwodnicy S6 z predkoscia okolo 150 km/h i jest strasznie glosno i wieje ale da sie wytrzymac, jednak pozniej bylem przewiany i mnie szyja bolala hehe :duh: ale czego sie nie robi dla ekstremalnej jazdy :mrgreen: :cool2:

Opublikowano

przejechalem sie z otwartym dachem bez windschotta po 3city obwodnicy S6 z predkoscia okolo 150 km/h i jest strasznie glosno i wieje ale da sie wytrzymac, jednak pozniej bylem przewiany i mnie szyja bolala hehe :duh: ale czego sie nie robi dla ekstremalnej jazdy :mrgreen: :cool2:

heheh może kiedys przyłączą jazde kabrioletem do sportów extermalnych ;) kumpel podobno jechał 200km/h bez dachu i mu sie windshott sam składał :shock:

Ale młodość rządzi sie swoimi prawami , kiedys bedziemy starzy i przynajmniej bedzie co wspominać :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

heheh może kiedys przyłączą jazde kabrioletem do sportów extermalnych ;) kumpel podobno jechał 200km/h bez dachu i mu sie windshott sam składał :shock:

Ale młodość rządzi sie swoimi prawami , kiedys bedziemy starzy i przynajmniej bedzie co wspominać :D

Albo bedzie walak z romatyzmem :lol:

WEBRETTI dokaldnie nie jest tak zle bez dachy powyzej 90 troszke wieje pomiedzy fotelami kierowcy i pasazera ale w porownaniu do punto cabrio :roll: ktorym jeździłem to w e30 jest bajka :8)

A jesli chodzi o szumy to miałem na mysli czy ze zlozonym dachem z materiału nie zwiekszaja sie szumy w srodku powyzje 100km/h bo u mnie wtedy zaczyna dos mocno slychac zalamanie wiatru. Wiadomo jesli masz twardy dach to bedzie tak jak w coupe.

Opublikowano

w punto cabrio to jest taka aerodynamika , jakby wziąść Bosha i wyciąć dach w Polonezie ;)

Apropo szumów to u mnie ze złożonym dachem do 140km/h nie występują żadne szumy , od 140-180 troche szumi ale miałem kiedys coupe i różnica jest niewielka a czasem to mi sie wydaje że tak samo , wiecej niż 180km/h nie miałem okazji jeszcze jechać

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

:lol: nie chcial bym smigac takim poldolotem :lol:

A jak to wyglada u kolegów w e30??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Przez was mam kolejny problem. Musze szukac wiatrołapu... :x

Ja gdy jade z zalozonym SoftTopem to przy predkosci 140km/h zaczyna sie szym ale nie gwist.

Jak jade z HardTopem to w ogole komfort.

A Ty Hasan jakiego masz Hardtopa ? oryginalny czy ten tuningowy malowany pod kolor.

Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy cenią sobie wolność... :-) :cool2:

Opublikowano
ja mam czarny orginalny hardtopik ale mam jeden mankament w nim ma jedno wgniecenie mozliwe ze ktos sie na nim poprostu zamocono oparł jeszcze w niemcowni i teraz stad to wgniecenie:(((((
Opublikowano

a dziala Ci ogrzewanie tylniej szyby, bo mi nie. Ono jest przenoszone tymi dwoma hakami?

Jak wcisniesz przycisk ogrzewania tylniej szyby to dziala Ci nawiew czy ogrzewanie czy moze to i to.

Opublikowano

trafiłeś w sedno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ogólnie te białe plastiki nakładane na bolce w których sa styki mam popękane i dlatego mi nie działa ogrzewanie tylnej szyby, ale dzisiaj byłem u elektryka bo i nawiew na tylnia szybe mi nie działał!!!

Teraz już działa po wcisnieci ogrzewania tylnej szyby włacza sie nawiew przełaczył tam jakies kabelki i jest ok!!!

A Ty masz ten sam problem ze nawiei Ci nie działa czy co????

Pozdro!!!

Opublikowano
Apropo nawiewu na tylna szybą to mam pytanie odnoścnie E36 bo słyszałem że podgrzewanie tylnej szyby w cabrio jest tylko w wersjach z klimatronic , ale nie wiem czy to prawda , może ktoś zna odpowiedz ??

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
nie raczej nic nie trzeba przełaczyc tylko sprawdzic ale to przy zakladaniu hardtopa czy prad dochodzi do tych plastików które sie nakłada na bolce od dachu, i wtedy bedziesz wiedział co jest nietak poprostu moze tam prad niedochodzic.
Opublikowano

W cabrio z nawiewem nie ma problemu, tymbardziej przy złozonym dachu.;-)

Jesli chodzi o ogrzewanie tyniej szyby to mailem na tysli hardtop. Bo jak mam zalozonego SoftTopa to jest nawiew powietrza na tylnią szybę.