Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu zmagam się z problemem stukających klocków tylnych na wybojach. Strasznie mnie to irytuję, a słychać to dość mocno. Stuki głównie na dziurach, kocich łbach, bruku. Wymieniałem tarcze z klockami i problem znikł tylko na krótki okres, niestety. Wie ktoś jak to wyeliminować?

Pozdrawiam

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=134590 Zapraszam do oceny mego samochodu:)
Opublikowano
Dokładnie chodzi o te blaszki tak jak kolega wyżej napisał. Miałem i mam podobny przypadek w innych samochodach taki sam. Większość mechaników czy ludzi zapomina o tym a później okazuje się że coś stuka...

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
A jesteś pewny ze to klocki stukaja? U siebie miałem podobnie, myślałem że klocki a okazało się że to osłona tłumika końcowego.
BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano

ja ostatnio u siebie zgubiłem tę spreżynkę z przodu (jakim cudem nie wiem) ale stukania jakiegoś nie słyszałem. Koszt w aso to chyba 25zł tej spręzynki.

Co ciekawe ostatnio też mi się pojawiły dziwne stuki których nigdy wcześniej nie miałem i nie moge ich zlokalizować bo raz słysze z tyłu, raz z przodu ehh.

szukam