Skocz do zawartości

Tłucze przy ruszaniu pomocy help hilfe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
już jakiś czas temu zauważyłem że coś tłucze przy ruszaniu ale tak było przez 1 dzień a potem przeszło a dzisiaj znowu tłucze aż samochod sie rusza. kiedyś tak miałem jak siadły poduszki pod skrzynią w maluchu ale moja bunia to nie maluch czy to poduszki mogą być ? ponieważ wydaje mi się że to tłucze z tyłu auta to kolejne pytanie czy most tylna ma poduszki? ile kosztują takie poduszki?
Opublikowano
Mam to samo. Ponoć mogą być to poduszku dyfru lub tylne gumowe tuleje wachacza, które znajdują się przy zakończeniu progu. Narazie się tym nie przejmuję, ale po zimie poszukam usterki.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

Witam.

Jeśli by to były tuleje wachacza to strasznie rzuca tyłem a w szczególności jest to odczuwalne przy skręcaniu jak są koleiny.Także bardzo możliwe że są to tuleje od mostu.

Pozdrawiam

Opublikowano
a może być taka przyczyna że teraz wzime nabiło sie sniegu w wachacze i most zamarzło w lód i teraz trzeszczy radził bym sprawdzić ja tak mniałem kiedyś w fordzie z przednim zawieszeniem trzask jak by sie buda łamała POZDRÓWKA
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Jezeli sa to stuki zaraz po ruszeniu w tunelu pomiedzy siedzeniami (mnie wiecej) to jest to podpora walu. Mozna jeszcze odroznic ja od tuleji tym ze z regoly wal robi kilka uderzen.
Opublikowano
wali kilka razy ale teraz jechałem nie waliło hmm a jak wali to kilka razy ale tak jakby w gume waliło nie ma takiego twardego udeżenia. Czy do wału cieżko się dostać?