Skocz do zawartości

Polskie menu professional

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niekoniecznie restart navi to wina softu PL, który pewnie jest z chomika.

Masz MULF?

Jeśli to wina softu płyta naprawcza może usunąć problem, ale wtedy tracisz PL napisy.

Ja na twoim miejscu zrobiłbym najpierw diagnostykę.

Jeżeli chcesz sprawdzony polski język z lektorem, napisz na PW.

• Odpowiedzi 112
  • Wyświetleń 74,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Niekoniecznie restart navi to wina softu PL, który pewnie jest z chomika.

Masz MULF?

Jeśli to wina softu płyta naprawcza może usunąć problem, ale wtedy tracisz PL napisy.

Ja na twoim miejscu zrobiłbym najpierw diagnostykę.

Jeżeli chcesz sprawdzony polski język z lektorem, napisz na PW.

Możliwe, że z chomika. Nie wiem ponieważ jak kupiłem auto już było PL.

Może ktoś posiada sprawdzone linki do tych płyt naprawczych i może podać ?

P.S Ogólnie proszę też o napisanie jak odbywa się sama instalacja softu ? Jeśli się zainstaluje to po prostu wyświetli mi się menu PL. ?

Jeśli nie zastosowałbym płyty naprawczej, a np zainstalowałbym nowy soft z menu PL to z automatu się to naprawi ?

alb3rt napisałem pw

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ta plyta ci nie pomoże
Opublikowano

Wątpię zeby ta plyta pomoga bo amsz uwalony całkowicie soft,ktory i tak nie był oryginalny

http://chomikuj.pl/melon026/BMW+MAPY+softy/BMW+CCC+PROFESSIONAL+PL/P*c5*82yty+naprawcze

Genralnie są w necie softy do tych navi ale sprawdzonego nie znam.I tak już bardziej uwalić navi nie mozesz to kombinuj.Najwyzej tylko ktoś w poziomu kompa to zrobi ,bo to taki standard :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mogę pomóc w naprawie nawi prof jak i biznes 519787378 co do płyt naprawczych to jak nawigacja sie resetuje to płyta tylko pogorszy sprawę, najpierw trzeba usunąć przyczynę a potem reszta, co do polaka bez lektora to nie jest problem

PS "No, a z tego co widzę to nie jest takie trudne jak posiada się tą płytę naprawczą, a już większość chce na tym przycinać i już nie wie ile brać."

ogólnie dostępne płyty naprawcze mam ;) (z chomika każdy może ciągnąć) ale jak ktoś ma płytę która stawia na nogi jednostki o której pisze kolega to zdecydowanie kupie, to oszczędzacze kilka godzin !!!!!!!cena nie gra roli!!!!!!!!

Przepraszam ze trochę sarkazmu ale kto naprawia ten badziew to wie ile z tym jest zachodu, wypchnąć klienta i dać na parę dni gwarancje to zawsze coś zostanie a klienta można pogonić bo po gwarancji.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Też miałem uwalony i to identycznie, płyty w kilkanaście minut załatwiły sprawe,
Opublikowano
nie wiem był post i znikł a tak się naprodukowałem
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jest jakis pewny i sprawdzony plik do e70 :mrgreen:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie wiem był post i znikł a tak się naprodukowałem

Moj tez wcieło.

:(

Ktoś tu ma chyba mocne plecy.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Niestety dużo postów tu znika, dotyczących różnych ciekawych rzeczy:( Moderatorzy trochę za mocno działają.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko odnośnie czasu wgrywania spolszczenia.

Mam E61 2004, CCC prof HW 6.12 i sprawdzone spolszczenie od chyba zaufanego użytkownika tego forum. Wszystko poszło zgodnie z instrukcją i planem, wywaliłem język niemiecki, zakodowałem rosyjski - pojawił się do wyboru w menu więc wrzuciłem płytę. Wszystko się załadowało CD loading 100%, host 100% i appl 100% i od prawie 3h nawigacja na tym ekranie stoi. Od czasu do czasu ekran gaśnie, zapala się, navi się restartuje i pokazuje caly czas ekran ładowania. Co robić? czekać? co mogło pójść nie tak ? Teraz niestety nie mam kontaktu z użytkownikiem który udostępnił mi spolszczenie, a nie chciałbym zostawiać auta na noc na zapłonie z prostownikiem.

Pytanie dodatkowe: przy kodowaniu języka usunąłem niemiecki bo innych zakodowanych nie mam na liście. W ustawieniach do wyboru miałem niemiecki, francuski i angielski. Chciałem usunąć francuski, ale na liście go nie było, tak samo jak angielskiego, jedynie niemiecki $851.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Co robić? czekać? co mogło pójść nie tak ?

Uczyć angielskiego kilka słów , ktore w idrive , no i tyle. I nie pchac wiencej CD do jednostki. Taka prawda

Opublikowano
Tobie proponuję jednak pouczyć się polskiego ;) nie pomogłeś, ale dzięki i tak.
Opublikowano
Mam pytanko odnośnie czasu wgrywania spolszczenia.

Mam E61 2004, CCC prof HW 6.12 i sprawdzone spolszczenie od chyba zaufanego użytkownika tego forum. Wszystko poszło zgodnie z instrukcją i planem, wywaliłem język niemiecki, zakodowałem rosyjski - pojawił się do wyboru w menu więc wrzuciłem płytę. Wszystko się załadowało CD loading 100%, host 100% i appl 100% i od prawie 3h nawigacja na tym ekranie stoi. Od czasu do czasu ekran gaśnie, zapala się, navi się restartuje i pokazuje caly czas ekran ładowania. Co robić? czekać? co mogło pójść nie tak ? Teraz niestety nie mam kontaktu z użytkownikiem który udostępnił mi spolszczenie, a nie chciałbym zostawiać auta na noc na zapłonie z prostownikiem.

Pytanie dodatkowe: przy kodowaniu języka usunąłem niemiecki bo innych zakodowanych nie mam na liście. W ustawieniach do wyboru miałem niemiecki, francuski i angielski. Chciałem usunąć francuski, ale na liście go nie było, tak samo jak angielskiego, jedynie niemiecki $851.

zadzwoń 519787378 zobaczymy co się da zrobić

Opublikowano

Udało się wgrać spolszczenie i wszystko śmiga, jest lektor, serwisy itd. ale sposób instalacji był co najmniej dziwny :D

Język rosyjski normalnie zakodowany, ale żeby zrobić miejsce usunąłem niemiecki - francuski i angielski (do wyboru w idrive) nie był widoczny w ncs'ie.

W idrive pojawił się język rosyjski w miejscu niemieckiego, więc:

1. wrzucona płyta ze spolszczeniem w napęd dvd, instalacja startuje - reset ccc i pojawił się loader

2. ładuje HOST na 100% i CCC się zrestartowało

3. ładuje APPL na 100% i ekran zgasł i był czarny ok. 5min

4. CCC się włączyło, pojawił się ekran loadera (wszystko na 100%), chwilę jeszcze czytało płytę, gdy przestało wyjąłem płytę z napędu ręcznie

5. CCC stało z loaderem (wszystko na 100%) na ekranie po jakimś czasie ekran zgasł na dłużej

6. CCC znowu się uruchomiło i dalej ekran loadera (wszystko na 100%), ale włączyło się radio (normalnie można było zmieniać stację)

7. wyłączyłem zapłon, włączyłem ponownie i CCC zapaliło logo BMW, na chwilę mignęło menu główne już w języku polskim i znowu ekran loadera (wszystko na 100%)

8. wyłączyłem zapłon i zostawiłem tak auto na jakąś godzinę

9. po godzinie włączyłem zapłon i CCC wystartowało: logo BMW i menu główne po polsku i wszystko działa normalnie

Czyli zupełnie co innego niż podają wszystkie instrukcje, podejrzewam że u mnie jest problem z samym CCC (jeszcze działa, ale kwalifikuje się do naprawy), bawiłem się ponad godzinę i wszystko wygląda w porządku.

Co ciekawe w idrive mam do wyboru z powrotem język niemiecki (który teoretycznie usunąłem) i angielski, a znikł francuski :D

kedzior12 dzięki za info przez telefon :cool2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ma ktoś sprawdzone spolszczenie do navi CIC (z twardym dyskiem) do E81?

Co masz na mysli sprawdzone ?

W CIC nie tak jak w CCC.

W CCC specjaliści sami zrobili tłumaczenie.

W CIC PL jezyk fabryczny, prawda zalezy od level software CICa

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mam E81 z Navi Professiona z dyskiem. Rok 2010, nie mam polskiego menu. Więc za pomocą programu muszę podnieść i-level navi i powinien być polski język?

Jeśli przez kodowanie się nie uda zrobić , to trzeba wersję oprogramowania podnieść poprzez programowanie jednostki i potem zakodowac

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jakieś wskazówki jak to zrobić domowym sposobem?

ICOM po most i winkfp

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Udało się wgrać spolszczenie i wszystko śmiga, jest lektor, serwisy itd. ale sposób instalacji był co najmniej dziwny :D

Język rosyjski normalnie zakodowany, ale żeby zrobić miejsce usunąłem niemiecki - francuski i angielski (do wyboru w idrive) nie był widoczny w ncs'ie.

W idrive pojawił się język rosyjski w miejscu niemieckiego, więc:

1. wrzucona płyta ze spolszczeniem w napęd dvd, instalacja startuje - reset ccc i pojawił się loader

2. ładuje HOST na 100% i CCC się zrestartowało

3. ładuje APPL na 100% i ekran zgasł i był czarny ok. 5min

4. CCC się włączyło, pojawił się ekran loadera (wszystko na 100%), chwilę jeszcze czytało płytę, gdy przestało wyjąłem płytę z napędu ręcznie

5. CCC stało z loaderem (wszystko na 100%) na ekranie po jakimś czasie ekran zgasł na dłużej

6. CCC znowu się uruchomiło i dalej ekran loadera (wszystko na 100%), ale włączyło się radio (normalnie można było zmieniać stację)

7. wyłączyłem zapłon, włączyłem ponownie i CCC zapaliło logo BMW, na chwilę mignęło menu główne już w języku polskim i znowu ekran loadera (wszystko na 100%)

8. wyłączyłem zapłon i zostawiłem tak auto na jakąś godzinę

9. po godzinie włączyłem zapłon i CCC wystartowało: logo BMW i menu główne po polsku i wszystko działa normalnie

Czyli zupełnie co innego niż podają wszystkie instrukcje, podejrzewam że u mnie jest problem z samym CCC (jeszcze działa, ale kwalifikuje się do naprawy), bawiłem się ponad godzinę i wszystko wygląda w porządku.

Co ciekawe w idrive mam do wyboru z powrotem język niemiecki (który teoretycznie usunąłem) i angielski, a znikł francuski :D

kedzior12 dzięki za info przez telefon :cool2:

Witam. Czy możesz podać źródło do tego spolszczenia?