Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przed zimą planuje wymienić progi (oczywiście nie sam), bo stare są w stanie katastrofalnym. Gdy wrócę z urlopu wybieram się na oględziny, czy jest sens i czy będzie do czego wspawać nowe.

Używałem wyszukiwarki i wujka google, ale ciężko o konkrety w kwestii e34.

Teraz pytanie. Skąd wziąć nowe progi? Reparatury? Gdzie można dostać i jakie polecacie? Gdzieś czytałem, że można szukać używanych, ale to raczej w grę nie wchodzi, bo najnormalniej w świecie mi się nie chcę jeździć po szrotach i szukać w nieskończoność. Wiadomo, że zamienniki nie będą tak trwałe jak fabryczne, ale chciałbym, żeby spokojnie wytrzymały 2-3 lata. Powoli dochodzę do ładu ze staruszką i jeżeli się okaże, że da radę wymienić progi, to ma u mnie już dożywocie.

Kolejna kwestia, czy orientujecie się z cenami? Czytałem, że są "fachowcy", którzy biorą za takie usługi około mniej jak 100zł za sztukę i robią to po najniższej linii oporu. Ja chcę żeby to było zrobione porządnie i jestem w stanie przeznaczyć na robociznę około 1000zł.

Czekam na waszą pomocy

Opublikowano
Nie nie ma wzmocnień ,zwykły kawałek wytłoczonej blachy. Wymiana progów to dla blacharza wyjątkowo podłe zadanie. Trzeba pozdejmowć przednie błotniki a co się z tym wiąże to i zderzak ,dżwi ,uszczelki,listwy progowe,podchylać dywany czyli najlepiej wyjąć fotele i już mamy pół samochodu rozebranego. Do tego nie wiadomo co bedzie pod zewnętrznymi blachami ,ile dorabiania przerdzewiałych elementów. Na sztuke to można zrobić szybko i tanio .Ale porządna robota niestety kosztuje.